DomovNaši krajiKlub študentov občine Koper napoveduje pester avgust

Klub študentov občine Koper napoveduje pester avgust

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V mesecu avgustu bo Klub študentov občine Koper (KŠOK) poskrbel za številne zanimive vsebine. Koprska mladina pripravlja dve večji prireditvi, in sicer Drive-in kino in tradicionalno Oživelo ulico.

Na prvi avgustovski dan KŠOK predstavlja novost na obali, Drive-in Cinema Koper, kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali film kar iz svojega avtomobila. Filmska predstava se začne ob 21. uri, na parkirišču poleg stadiona Bonifika. Prvi drive-in cinema večer bo postregel s filmom Umor na Orient Ekspresu režiserja Kennetha Branagha iz leta 2017, ki je posnet po romanu mojstrice kriminalk Agathe Christie iz leta 1934.

Foto: KŠOK

Vstopnina na dogodek znaša 3 evre na avto. Nakup karte je možen na Info točki KŠOK-a v času uradnih ur na Cankarjevi 9a v Kopru, kot tudi na vhodu dogodka od 20. ure naprej. Za vse obiskovalce, ki se bodo dogodka udeležili brez avta, bodo pred platnom postavljeni stoli, kavči in ležalniki. Za vse tiste, ki pridete brez avta, bo ogled filma brezplačen.

Prav tako pa naj spomnimo na to, da sta trenutno odprta še dva razpisa za sodelovanje na tradicionalni Oživeli ulici, ki bo koprskemu mestnemu jedru življenje vdahnila 29. avgusta.

Oživela ulica bo v koprsko mestno jedro prišla 29. avgusta. Foto; eKoper

Aktivni pa so na KŠOK-u bili tudi v počitniškem juliju. Minuli torek, 24. julija, je v okviru projekta Sejem rabljenih učbenikov Koper gostil dogodek, namenjen dijakom, ki potrebujejo nove učbenike in dijakom, ki želijo stare učbenike prodati. Ta je bil hkrati odlična priložnost za varčnejši vstop v novo šolsko leto in širjenje varstva okolja in reciklaže med srednješolci. Potekala je tudi dobrodelna akcija za zbiranje šolskih potrebščin.

Takoe je bilo na KŠOK-ovem sejmu. Foto: KŠOK

“Lepo je videti, kako dijaki pridno praznijo police ter jih polnijo z novimi šolskimi potrebščinami za vstop v prihajajoče šolsko ali študijsko leto. Dogodek je uspel praktično sredi poletja, ko so dijaki z mislimi še na počitnicah, kar je pokazatelj dobrega dela,” je dodal predsednik Kluba študentov občine Koper Artur Steffe.

Dogodek je podprla Mestna občina Koper.

Foto: KŠOK