DomovNaši krajiKončane prometne naložbe v Prisojah

Končane prometne naložbe v Prisojah

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Z asfaltiranjem dostopnih potih in cestišča ob luškem domu, se je v teh dneh tudi uradno sklenila druga faza prometne ureditve v Prisojah.

Potem ko so stanovalci blokov na območju soseske Prisoje minulo jesen dobili 71 dodatnih parkirnih mest, občina pa je v okviru naložbe rekonstruirala tudi priključek na Cesto na Markovec, je sedaj pod streho še sanacija dostopne poti do tamkajšnjih blokov. V okviru naložbe je občina zamenjala robnike vzdolž celotnega cestišča, saj so bili ti dodobra uničeni, uredila je tudi odvodnjavanje padavinskih voda in v celoti preplastila cestišče.

Poleg tega so bili sanirani tudi posamezni dovozi do stanovanjskih objektov na Cesti na Markovec od številke 3 do 19, postavljen ekološki otok, na površini med blokoma številka 17 in 19 pa je občina uredila in zarisala še 6 dodatnih parkirnih mest za motorna kolesa.

Mestna občina Koper je uredila in zarisala še 6 dodatnih parkirnih mest za motorna kolesa. Foto: Vojko Rotar

Na novourejeni površini poslej velja tudi nov prometni režim, dostopna pot bo namreč v celoti služila tudi za intervencijo.

Ureditev cestišča za varen promet

Te dni se končujejo tudi dela na cestišču ob luškem domu v Prisojah, kjer je občina uredila pločnik, s tem pa tudi dodatna parkirna mesta. Dobrih 17 tisoč evrov vredna naložba je tako predvidela gradnjo 40 metrov pločnika neposredno pred objektom luškega doma, ki ga doslej ni bilo, sočasno pa še ureditev pločnika oziroma t. i. asfaltne rampe, ki omogoča vzdolžno parkiranje 25 avtomobilom.

Sicer pa ostaja prometni režim nespremenjen, vožnja bo še vedno možna v obe smeri, bo pa zato veliko bolj varna, saj je občina v okviru naložbe na prehodu za pešce (do blokov Prisoje 6 in 8) postavila tudi hitrostno oviro.