DomovNaši krajiKonec tedna v znamenju prihoda potniških ladij – danes v Koper priplula Seven Seas Voyager

Konec tedna v znamenju prihoda potniških ladij – danes v Koper priplula Seven Seas Voyager

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Koper ta konec tedna prihajajo štiri potniške ladje – z njimi bo v glavno obmorsko mesto priplulo 6500 potnikov in nekaj manj kot 3000 članov posadke.

Danes, 2. avgusta, se je v dopoldanskih urah ob koprski potniški terminal kot prva privezala Seven Seas Voyager, ladjarja Regent Seven Seas Cruise, ki je v Koper priplula s Hvara. 206 metrov dolga lepotica, ki je bila zgrajena leta 2003, lahko na svoj krov sprejme tudi do 650 potnikov in 450 članov posadke, ki petičnim gostom nudijo storitve 24 ur na dan. Posebnost te potniške ladje so nestandardne velikosti kabin, ki merijo od 35 do celo 130 kvadratnih metrov, prav vsaka kabina pa ima tudi lastni balkon. Potnikom je na ladji namenjenih devet nadstropij, poleg petičnih restavracij z izbrano kulinariko, centra dobrega počutja, igralnice, gledališke dvorane in več lounge-bari, kot tudi velikega zunanjega bazena in knjižnice, še vse udobje, ki pritiče enotedenskemu razvajanju, za katerega je potrebno odšteti od 4500 tisoč evrov dalje.

Ladja bo iz Kopra izplula ob 19. uri, in svojo morsko pot nadaljevala proti Benetkam.

Že jutri pa pričakujemo drugo ladjo – staro znanko koprskega potniškega pristanišča Norwegian Spirit, ladjarja Norwegian Cruise Line, ki bo k nam priplula iz Benetk. Z njo v Koper prihaja več kot 2 tisoč turistov, ki bodo naše mesto in lepote Slovenije raziskovali ves dan, kot tudi nekaj manj ko tisoč članov posadke. Dobrih 268 metrov dolga potniška ladja svojim gostom nudi prestižna potovanja in nepozabna doživetja, nenazadnje si lahko na njenem krovu potniki privoščijo sproščeno zabavo v gledališču Stardust oz. brezskrbno branje svoje najljubše knjige ob bazenu. Za vse željne nore zabave, so tu tudi bari in nočni klub ter casino, v katerem se zabava nikoli ne konča.

Že jutri pa pričakujemo drugo ladjo – staro znanko koprskega potniškega pristanišča Norwegian Spirit, ladjarja Norwegian Cruise Line, ki bo k nam priplula iz Benetk.

Letos bomo v Kopru prešteli skupaj 84 prihodov potniških ladij, kar pomeni, da smo trenutno nekje na polovici sezone. Do konca leta bomo namreč zabeležili še 40 prihodov potniških ladij, zadnja, ladja Arethusa ladjarja Grand Circle Cruise Line, k nam prihaja 28. decembra, le nekaj dni pred iztekom letošnjega leta.

Letos bomo v Kopru prešteli skupaj 84 prihodov potniških ladij, kar pomeni, da smo trenutno nekje na polovici sezone.