DomovNaši krajiKoper bo gostil jesenski posvet Urbanega foruma Slovenije

Koper bo gostil jesenski posvet Urbanega foruma Slovenije

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Urbani razvoj Slovenije je pomembna prioriteta uspešnega prihodnjega razvoja države.

Z namenom sodelovanja in s skupnim prizadevanjem pravih deležnikov Združenje mestnih občin Slovenije, Ministrstvo za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo, agencija SPIRIT ter Ministrstvo za okolje in prostor organizirajo jesenski posvet Urbanega foruma Slovenije. Tema jesenskega posveta, ki bo potekal v sredo, 9. novembra 2016, med 10. in 16. uro v Pretorski palači v Kopru, je: Inovativni projekti za urbani razvoj Slovenije in Management mestnih središč Slovenije (TCM – Town Centre Management).

koper
Foto: ekoper.si

Na posvetu bo predstavljen program spodbujanja inovativnih ukrepov za oživljanje podjetništva v mestnih jedrih, koncept TCM in priložnost za razvoj mest, urbana agenda EU, dobre prakse TCM v slovenskih in tujih mestih ter TCM v povezavi z razvojem digitalnega podjetništva. O konkretnih ukrepih in praksah oživljanja podjetništva v mestnih jedrih bodo predstavniki mestnih občin, ministrstev in gospodarske zbornice z udeleženci dogodka razpravljali na okrogli mizi.

Širjenje dobre prakse iz Kopra po drugih slovenskih mestih

Mestna občina Koper predstavlja zelo uspešno prakso izvajanja managementa mestnih središč oziroma oživljanja mestnih jeder. V ta namen so v različnih slovenskih mestih izvajali jesenske delavnice na to temo. V oktobru so tako predstavniki Mestne občine Koper in Zavoda Koper Otok obiskali Kamnik, Krško, Maribor, Mursko Soboto in Ptuj. *

Jesenske delavnice za oživljanje mestnih središč