DomovNaši krajiV Pretorski palači predstavitev knjige Govor turizma

V Pretorski palači predstavitev knjige Govor turizma

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Inštitut za jezikoslovne študije UP ZRS in Turistična organizacija Mestne občine Koper jutri, 8. novembra 2016, ob 19. uri vabita na predstavitev knjige Vesne Mikolič Govor turizma.

4afdf5d05b9e1994f78a93a4ceb212ff

Predstavitev knjige bo potekala v Poročni dvorani Pretorske palače v Kopru. Knjigo bo poleg avtorice predstavil zaslužni profesor dr. Janez Bogataj, ki je napisal tudi predgovor. Predstavitev bo povezovala izr. prof. dr. Aleksandra Brezovec (UP, Fakulteta za turistične študije).

Kratkemu kulturnem programu bo sledila pogostitev iz istrske kuhinje, ki jo bo pripravila turistična kmetija Štok iz Marezig.

»Knjiga bi morala postati brevir vseh, ki delujejo v turizmu /…/. Odsotnost sodelujoče večdisciplinarnosti, sodobno razumljenih kulturnih vsebin in jezika (govora) kot osrednje komunikacije turizma kaže posledice na številnih turističnih področjih. Zato še vedno opredeljujemo in prodajamo Slovenijo kot majhno državo na stičišču Alp, Mediterana, Panonske nižine in Balkana, ker ne razumemo razlike med geografsko majhnostjo in kulturno velikostjo!« je o knjigi, v kateri je slovenski turizem predstavljen kot večpodročna panoga in obenem reprezentativna podoba skupnosti, zapisal dr. Janez Bogataj. *