DomovNaši krajiPotniški terminal v Kopru bo v začetku tedna gostil bisera bele flote

Potniški terminal v Kopru bo v začetku tedna gostil bisera bele flote

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na potniškem terminalu v Kopru se je pričel zanimiv začetek tedna. Že danes lahko na privezu občudujemo Pacific Princess, v torek pa nas obiščejo potniki z luksuzne potniške ladje Riviera.

Pacifik Princess spada med manjše potniške ladje, a je potovanje s to lepotico zagotovo pravo romantično doživetje. Potniška ladja namreč ponuja počitnice, ki jih gostje ne pozabijo zlepa. Eleganca, ki jo odlikuje ta potniška ladja ponuja udobno in petično domovanje vsakega avanturista, ki si želi tovrstnega potovanja.

Pacific Princess
Pacific Princess je že na privezu v Kopru. Foto: ekoper.si

V vsakem kraju, kjer se ustavi, so potnikom na voljo izleti v različne kraje in tudi Slovenija ni izjema. Ko turisti sestopijo, jih vedno čakajo avtobusi, ki jih popeljejo na pot v koprsko zaledje ali v notranjost Slovenije. Ponavadi najraje obiščejo zaledje Mestne občine Koper, Postojnsko jamo, center našega čudovitega Kopra, za katerega pravijo, da je eno najbolj čistih in simpatičnih mest, kar so jih kdaj obiskali, in prestolnico Slovenije.

Instagram utrinki: Hrastovlje

Riviera k nam prihaja v torek

Riviera, ki je v lasti družbe Oceania Cruise, za svojo manjšo predhodnico po luksuznosti prav nič ne zaostaja. Potnikom je namreč na voljo velik ogrevan bazen in trije whirpooli, kazino, knjižnica, odri za zunanje predstave, wellnesi, različni bari in še marsikaj. Verjamemo, da bodo potniki, ki k nam priplujejo v torek, prav tako navdušeni nad Koprom kot so ti, ki smo jih že pred časom ujeli v naš objektiv.

Ena najboljših potniških sezon

Pomembna razlika med lansko in letošnjo sezono, ki je takoj po sezoni 2011 najboljša, je v tem, da v Koper prihaja vse več premium in luxury ladjarjev, poleg tega pa se je letošnja sezona prihodov podaljšala za kar dva meseca. Potniški terminal v Kopru bo namreč letos gostil 69 potniških ladij s približno 77.000 potniki. Samo v novembru je Koper gostil preko 12.000 potnikov. Potniška sezona se decembra, ko v Koper pripluje zadnja ladja letošnje sezone, poslavlja vse do 18. marca, ko na privezu v Kopru pričakujejo že prvo ladjo v sezoni 2017, Viking Sea.*