Koper bo gostil svetovni pokal v športni gimnastiki

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 12. in 14. majem 2017 bo Slovenija znova gostila FIG World Challenge Cup. Tekmovanje bo v Sloveniji potekalo trinajstič zapored in letos prvič v Kopru.

Telovadci in telovadke bodo tekmovali v večnamenski dvorani Arena Bonifika. Na prvi tekmovalni dan, v petek, 12. maja, bodo potekale kvalifikacije za moške in ženske na vseh orodjih. Začetek kvalifikacij bo ob 10. uri. V soboto in nedeljo, 13. in 14. maja, bosta na sporedu finalna dneva. Boj za medalje se bo pričel ob 14. uri.

Tekmovalci v Koper prihajajo iz kar 25 držav, in sicer iz Avstrije, Brazilije, Kanade, Hrvaške, Cipra, Španije, Nemčije, Grčije, Hongkonga, Madžarske, Izraela, Italije, Jordanije, Latvije, Litve, Nizozemske, Norveške, Južne Afrike, Slovenije, Srbije, Švice, Slovaške, Ukrajine, ZDA in Venezuele.

Foto: tjasaseme.si

“Moram reči, da so vse priprave v zadnjem letu dobro potekale. Zadovoljni smo predvsem z odzivom dvorane Bonifika in občine Koper, ki nam pomagajo pri organizaciji. Osnovna šola Koper nam je stopila naproti z najemom njihove športne dvorane, kjer bo ogrevalna dvorana. Te dni potekajo zadnja dela, največ se dogaja, ampak tekma bo izpeljana, kot je treba, vsem bomo omogočili, da se bodo imeli lepo in bodo zadovoljni,” je na današnji novinarski konferenci povedal direktor tekmovanja Dejan Jovanovič.

V Areni Bonifika se obeta gimnastični spektakel

Konkurenca bo izjemno močna, saj so med prijavljenimi številni izvrstni telovadci in telovadke, ki imajo kolajne z največjih tekmovanj in krojijo sam svetovni vrh športne gimnastike. Spremljali boste nastope Arthurja Zanettija, olimpijskega prvaka iz Londona leta 2012, Krisztiana Berkija, olimpijskega prvaka na konju z ročaji v Londonu leta 2012 in trikratnega svetovnega prvaka. Nastopil bo tudi Aleksander Šatilov, ki je bil leta 2013 evropski prvak na parterju, in mnogo drugih znanih telovadcev.

V središču pozornosti bodo seveda nastopi slovenskih predstavnikov. Selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič je že izbral štiri tekmovalce, ki bodo tekmovali v konkurenci. To so Sašo Bertoncelj (konj z ročaji), Rok Klavora, Žiga Šilc (oba parter) in Alen Dimic (bradlja, drog). Čaka ga le še odločitev, kdo bo nastopal izven konkurence.

V Areni Bonifika se obeta gimnastični spektakel. Foto: Vojko Rotar

Andrej Mavrič, selektor ženske reprezentance, se je odločil, da bodo v ženski konkurenci nastopile Teja Belak (preskok, bradlja), Tjaša Kysselef (preskok), Adela Šajn (gred) in Lucija Hribar (bradlja, gred, parter). Izven konkurence bodo tekmovale Pia Hribar (gred), Sara King (parter) in Ivana Kamnikar (bradlja).

Za najboljšimi Slovenci so letos tri mednarodne tekme, dva svetovna pokala in evropsko prvenstvo, kar pomeni, da so že v polnem tekmovalnem ritmu. Na EP v Romuniji so pokazali, da so na pravi poti in da lahko v Kopru pričakujemo pravi gimnastični spektakel.

Za več informacij o gimnastičnem tekmovanju kliknite TUKAJ! *