DomovNaši krajiKoper čez vikend obiskalo več kot 6000 potnikov

Koper čez vikend obiskalo več kot 6000 potnikov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na enega najbolj pestrih vikendov na potniškem terminalu je v Koper priplulo 5 potniških ladij, ki so s seboj pripeljale več kot 6000 potnikov.

V petek smo imeli čast občudovati 238 metrov dolgo lepotico Crystal Symphony, ki se je pri nas privezala prvič. Kapitan Ralf Zander je ob tem dogodku prejel plaketo, ki so mu jo izročili predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper. Ista zgodba se je pisala v soboto, ko je kapitan Tomasz Kaminski v Slovenijo prvič priplul s potniško ladjo Voyager. Poleg Voyagerja je bila na potniškem terminalu privezana tudi luksuzna lepotica Viking Sea. Pestremu petku in soboti je sledila še nedelja, ko sta pripluli Thomson Dream in Celebrity Constellation, ki sta v Koper pripeljali približno 4000 potnikov.

Celebryty Constellation

Potnike že ob prihodu pričaka paleta zanimivih ponudb

Ko se potniki izkrcajo, jih na potniškem terminalu pozdravijo trgovci in agenti turistične agencije Istranka, ki ponujajo zanimiva doživetja. Na pot jih odpeljejo v Hrastovlje, Sečovlje, Kubed, Ljubljano Postojno, na Kraški rob, Bled …

Tako lahko na primer gostje v Sečovljah uživajo ob čudovitem pogledu na soline in doživijo pravo solinarsko dogodivščino. Izstopa tudi ogled Tonine hiše in spoznavanje lokalne kulinarike, ki doda piko na i celotnemu doživetju. Domači vinarji in oljkarji pripravljajo predstavitve in degustacije domačega vina in olja, oboje lahko gostje tudi kupijo.

Po poročanju direktorja turistične agencije Istranka, Ivana Tratnika, je samo ta vikend agencija Slovenijo predstavila kar 650 potnikom, ki so bili nad ponudbo in doživetjem navdušeni. Svojo turistično ponudbo že na ladji oglašuje tudi agencija Atlas, tako da na nekatere potnike avtobusi čakajo že ob prihodu ladje.

turisti_barka

Roke si manejo tudi trgovci in gostinci v mestnem jedru Kopra

Veliko ladijskih gostov poleg organiziranih izletov v zaledje in notranjost Slovenije zanima tudi mestno jedro Kopra, kjer jih s privlačno ponudbo privabljajo različni trgovci in gostinci.

“Potniki, ki obiščejo mestno jedro, se radi ustavijo pri nas. Zelo smo zadovoljni, saj se je zaslužek občutno izboljšal, odkar so potniške ladje redne obiskovalke Kopra,” je že pred časom za ekoper povedal Oran Durmiši iz slaščičarne Dehar.

Več o zadovoljnih trgovcih pa najdete tukaj. *

Foto: PR MOK