DomovNaši krajiMemorial Iva Žnidarčiča v Dekanih

Memorial Iva Žnidarčiča v Dekanih

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 16. septembra 2016, je športno društvo Centaver v sodelovanju s kolektivom postaje koprske prometne policije organiziralo zdaj že XV. tradicionalni nogometni turnir na umetni travi, ki je potekal na igriščih športnega društva v Dekanih.

Organizatorji turnirja so se odločili nogometni turnir preimenovati v “Memorial Iva Žnidarčiča”, v spomin na nekdanjega sodelavca, ki je tragično izgubil življenje v strelskem obračunu 22. avgusta 2016 v izolski bolnišnici. Ivo Žnidarčič je bil v policiji od leta 1999, sodelavci pa se ga spominjajo kot dobrega, poštenega, strokovnega in vedno pripravljenega pomagati drugim.

Njegova življenjska pot je bila brezčutno in nasilno prekinjena, sodelavci pa ga želijo ohraniti v spominu. Da bi človek, ki je izgubil življenje pri opravljanju službenih dolžnosti, ostal v njihovih srcih za vedno, bodo njemu v čast vsako leto organizirali nogometni turnir.

Župan Boris Popovič izrekel sožalje družini

Dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je družini pokojnega policista izrekel iskreno sožalje ob težki izgubi, vse ostale prisotne pa ob tem spomnil na pomen opravljanja poklica policista, ki ni le poklic, ampak poslanstvo. Ob tej priložnosti se je zahvalil vsem prisotnim za njihovo požrtvovalno delo.

Turnir z dobrodelno noto

Na turnir sta bila povabljena tudi brat in sestra Iva Žnidarčiča, na podelitvi pa se je zbranim pridružil direktor Policijske uprave Koper, Danimir Rebec. Turnir je imel tokrat dobrodelno noto. Denar, ki so ga zbrali tekmovalci, je po podelitvi pokalov in priznanj komandir Postaje prometne policije Koper, Mitja Palčič, izročil sestri pokojnega prometnega policista.

Letos so prvi pokal osvojili mariborski policisti, skupna odločitev pa je bila, da bodo s takšnimi druženji nadaljevali tudi v prihodnje. *

Foto: PU Koper