DomovNaši krajiKoper in Krkavče v akciji Moja dežela lepa in gostoljubna

Koper in Krkavče v akciji Moja dežela lepa in gostoljubna

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V minulih dneh smo v Mestni občini Koper gostili komisijo Turistične zveze Slovenije. Koprsko mestno jedro in Krkavče namreč sodelujeta v akciji Moja dežela lepa in gostoljubna.

Vseslovenska akcija Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna letos poteka že 27. leto zapovrstjo, destinacija Koper pa letos na izboru tekmuje v dveh kategorijah, in sicer s Titovim trgom v kategoriji mestnih jeder in s Krkavčami v kategoriji vaških jeder.

Sicer se je destinacija Koper v akciji v minulih letih večkrat odlično odrezala. Lani je Koper prejel zlato priznanje za najbolj urejen in gostoljuben kraj v državi v kategoriji večjih mest, leto prej je Koper v kategoriji večjih mest osvojil drugo mesto, prav tako je pred dvema letoma odlično drugo mesto osvojil tudi v kategoriji mestnih jeder.

Lani je Koper prejel zlato priznanje za najbolj urejen in gostoljuben kraj v državi v kategoriji večjih mest, leto prej je Koper v kategoriji večjih mest osvojil drugo mesto, prav tako je pred dvema letoma odlično drugo mesto osvojil tudi v kategoriji mestnih jeder.

Sicer pa je Koper prvo mesto v kategoriji večjih mest v zadnjih letih osvojil kar trikrat (leta 2008, 2012 in 2014), leta 2011 je osvojil odlično tretje mesto v kategoriji večjih mest, leta 2013 pa sta staro mestno jedro Kopra in Titov trg osvojila tretje mesto v kategoriji mestnih jeder, medtem ko je Mestna občina Koper prejela posebno priznanje za spodbuden začetek obnove vasi Topolovec. Leta 2015 so se odlično odrezale tudi Marezige, ki so se v kategoriji vaških jeder uvrstile na drugo mesto.

Komisijo, ki je naše kraje obiskala v začetku tega tedna, so zanimale predvsem novosti, zato so jim zaposleni na Turistični organizaciji Mestne občine Koper predstavili tekoče projekte, kot sta sodelovanje v mreži EDEN in v shemi Slovenia Green, novosti v mestu, kot so talne nalepke, izposoja koles in ureditev razgledišča ter jih spomnili na naše številne prireditve in aktivnosti, jubilejno Sladko Istro, natečaj za najlepše urejen vrt v mestu in številne druge novosti.

Komisijo je med drugim zelo navdušila dobra založenost koprskega TIC-a s prospekti in drugimi promocijskimi materiali. Pohvale vredno je dejstvo, da je splošen prospekt o Kopru na voljo v kar 20 jezikih. Letošnja novost je denimo prospekt Kopra v portugalščini. Prav tako so vse različice dostopne tudi na spletni strani oziroma tukaj.

Zmagovalce akcije Moja dežela lepa in gostoljubna bodo razglasili na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo letos v začetku oktobra v Portorožu.