Koper kot slikovita kulisa za ustvarjalce

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper je zagotovo eno najlepših mest v Sloveniji, kar potrjujejo tudi različni umetniki in podjetja, ki želijo pri nas snemati kadre za svoje spote, oglase in kratke filme.

Mesto je idilična kulisa za različne umetniške in oglasne projekte. Le koga ne bi prepričalo čudovito ozadje z morjem in sončnim zahodom, romantične ulice z zgodovinskimi trgi ali pa odročne, a zanimive ceste?!

Včeraj so v Kopru znova snemali, tokrat videospot za glasbeni projekt Manche & Rale & Djomla KS. Snemanje je potekalo v garažni hiši pod Areno Bonifika. Produkcijska ekipa in glasbeniki so se ob snemanju odlično zabavali.

Samo Djomla KS ima na YouTubu več milijonov ogledov – najbrž le redki ne poznajo njegove pesmi Gajba puna piva – kar pomeni tudi odlično promocijo za Koper, ki iz leta v leto privablja več umetnikov in različnih ustvarjalcev. Ti so navdušeni nad mestom in njegovo slikovito okolico. 

Videospoti in oglasi, posneti v Kopru

Pred leti so na naših ulicah snemali enega najbolj znanih oglasnih videospotov, ki se v božičnem času še vedno predvaja. Gre za oglas, ki predstavlja praznični slaščičarski izdelek priznane italijanske blagovne znamke Maina.

Pred časom je Vojkovo nabrežje in nato še staro šmarsko cesto (cesta Šalara–Gažon) zavzel znani slovenski kaskader Rok Cvetkov. Za oglas Preventiva za varnost v prometu je posnel odlične kadre prometne nesreče, ki se je po scenariju zgodila, ker je voznik avtomobila med vožnjo uporabljal telefon.

Spomnimo se tudi zanimivih kadrov, ki so bili posneti za promocijski videospot znamke Mitshubishi.

V tujini sta bila dva filma, ki so ju posneli v Kopru, celo nagrajena. Slovenski film o varnosti v prometu, ki ga je posnela Agencija za varnost prometa (AVP), se je na svetovnem filmskem festivalu v Ženevi uvrstil na tretje mesto, video Premisli. Alkohol ubija!, ki ga je za AVP ustvaril Alex Cvetkov, pa je na natečaju Accolade Global Film Competition prejel nagrado Merit. *

Foto: Vojko Rotar