DomovNaši krajiKoper letos obiskalo več kot 40 tisoč ladijskih turistov

Koper letos obiskalo več kot 40 tisoč ladijskih turistov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Če štejemo današnji prihod potniške ladje Riviera, je v letošnji sezoni v Koper priplulo že 33 potniških ladij, z njimi pa nekaj več kot 40 tisoč potnikov. Do konca sezone, sredi novembra, v Kopru pričakujejo še dodatnih 28 ladij in dodatnih nekaj manj kot 4o tisoč potnikov. Ladijski turisti se na kopnem vse bolj odločajo tudi za obisk zaledja.

Poleg klasičnih destinacij, kot so Ljubljana, Lipica in Postojnska jama, gostje s potniških ladij zadnja leta tako vse bolj obiskujejo tudi koprsko zaledje, izredno priljubljena pa so tudi ostala obalna mesta.

Riviera gostom ponuja različne kulinarične seminarje, degustacije in gurmanske sezonske jedi. Poleg tega ima tudi kulinarični center in edino praktično šolo kuhanja na morju, kjer se učenci lahko učijo od vrhunskih kuharskih šefov. Danes je v Koper pripeljala 1200 potnikov. Foto: ekoper.si

Potniki se zelo radi sprehodijo po Kopru

Za velik delež potnikov pa je še vedno izredno zanimiv tudi sam Koper, saj so t.i. walking-tours po mestu še vedno eni najbolj iskanih izletov, veliko potnikov pa se odloči tudi za izlet na Bled.

Kot so poudarili na koprski občini, je danes potniški ladijski turizem tudi v našem prostoru zelo prisoten, kar pomeni, da k nam posamezni gostje pridejo tudi večkrat. Tako zanje niso zanimive samo turistično najbolj prepoznavne destinacije in točke, temveč iščejo nova doživetja in kraje, ki so relativno nepoznani in šele čakajo na odkritje.

Riviera je danes v zgodnjih jutranjih urah k nam priplula iz Benetk, svojo pot pa bo nadaljevala proti Anconi. Potniška velikanka svojim gostom ponuja luksuzne počitnice v prostorih opremljenih v slogu Ralpha Laurena.

Občutek glede trendov daje že hiter vpogled v ponudbo nekaterih turističnih agencij. Tako glavni ponudnik izletov za potniške ladje Koper Tours na svoji spletni strani izpostavlja pakete za ogled slovenske obale, sosednjega Trsta z gradom Miramar kot tudi za ogled rojstnega kraja ameriške prve dame Sevnice. Turistična agencija Istranka pa ponuja bolj lokalno obarvane izlete, ki vključujejo oglede solin ter slikovitih vasi v Šavrinskih hribih in pod Kraškim robom.