DomovNaši krajiOsnovna šola Oskarja Kovačiča Škofije tudi s prenovljenim športnim igriščem

Osnovna šola Oskarja Kovačiča Škofije tudi s prenovljenim športnim igriščem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Osnovni šoli na Škofijah se poleg dodatnih prostorov kmalu obeta tudi celovita obnova igrišča. Občina je  javni razpis za obnovo zunanjih športnih površin objavila včeraj.

K obnovi zunanjih športnih površin pri osnovni šoli namerava občina pristopiti septembra. Trenutno je v teku razpis za izbiro izvajalca, ta naj bi z deli zaključil oktobra.  V okviru naložbe bo občina igrišče v celoti obnovila. Gradbenim delom bo nato sledila preplastitev tekaške proge s tartanom in preplastitev igrišča z maso supersoft, namestitev opreme, občina pa bo postavila tudi vadbene naprave za odrasle. S tem bo izboljšala kakovost športne vzgoje šolskih in predšolskih otrok, prebivalcem Škofij, ki igrišče tudi uporabljajo, pa zagotovila dodatne rekreacijske površine.

Obnova igrišča naj bi bila nato po podpisu pogodbe s ponudnikom v septembru, zaključena že oktobra letos. Več o razpisu pa najdete TUKAJ!

Foto: MOK

Novi prostori že z začetkom novega šolskega leta

V okviru naložbe bodo dogradili 280 kvadratnih metrov površin. Uredili bodo dve dodatni učilnici in knjižnico, z gradnjo pokritega hodnika pa bodo povezali še objekt dvorane Burja in šolsko telovadnico ter tako zagotovili, da osnovnošolcem za prehod v večjo telovadnico ne bo več potrebno zapuščati objekta šole.

V Mestni občini Koper se, tako kot tudi po drugih slovenskih občinah, srečujejo s problematiko povečanega vpisa otrok v osnovne šole. Škofije niso izjema. Šola, ki je bila vrsto let zgolj enoodelčna, namreč postopoma prehaja v dvoodelčno. Delno je k reševanju problematike povečanega vpisa pripomogla že dozidava tamkajšnjega vrtca v letu 2014, saj so se nekateri programi vrtca dotlej odvijali tudi v prostorih šole, nedvomno pa bo k temu dodatno prispevala gradnja prizidka k obstoječem objektu šole, ki je v zaključni fazi. Dela, ki jih izvaja podjetje AS-Primus d.o.o., naj bi se zaključila predvidoma konec avgusta.

Na Škofijah bodo ponovno zabrneli gradbeni stroji

V naslednjem letu sledi še energetska sanacija

Poleg prizidka in obnove igrišča bo v naslednjem letu sledila še energetska sanacija šole, ki predvideva toplotno izolacijo pročelja in strehe, zamenjavo stavbnega pohištva in strešne kritine, namestitev osmih solarnih kolektorjev za segrevanje sanitarne vode, namestitev termostatskih ventilov in zamenjavo svetlobnih teles. Občina bo tudi za to naložbo pridobila nepovratna sredstva, in sicer iz naslova evropskega kohezijskega sklada.