DomovNaši krajiPribližuje se Oživela ulica: Bi radi postali del nje? Prijave za sodelovanje samo še do jutri!

Približuje se Oživela ulica: Bi radi postali del nje? Prijave za sodelovanje samo še do jutri!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Klub študentov občine Koper (KŠOK) bo letos že osemnajstič zapored organiziral Oživelo ulico, ki bo ponovno združila koprske ulice in trge s pestrim programom. Namen prireditve je oživeti eno nekdaj najbolj živahnih ulic koprskega mestnega jedra, Kidričevo ulico. Ker vsi radi obujamo otroka v sebi bo tokrat prireditev pričarala čarobno “Wonder Street” tematiko. Letošnja Oživela ulica bo potekala v sredo, 30. 8. 2017, s pričetkom ob 20. uri na Kidričevi ulici. Ponovno pričakujemo množičen obisk, saj to tradicionalno prireditev vsako leto obišče okoli 3000 ljudi.

Kidričeva ulica bo povezovala 6 prizorišč s pestrim in atraktivnim dogajanjem za vse starostne skupine in različne interese, s katerimi želimo ustvariti primerno okolje za druženje lokalnega prebivalstva in spodbujanja k aktivnemu vključevanju v koprsko življenje. Vzdolž Kidričeve ulice se bodo predstavljala razna aktivna obalna društva, na vseh ostalih prizoriščih pa bomo povezovali različne akivnosti in dogajanja za vse generacije.

Kljub temu, da nas še nekaj časa loči do prireditve, se v tem času dogaja že marsikaj. Kot vsako leto, KŠOK vabi društva, neprofitne organizacije, zavode, umetnike in druge lokalne ponudnike, da se predstavijo na posameznih stojnicah vzdolž ulice. Za ta namen smo razpisali razpis za stojnice. K predstavitvi na letošnji Oživeli ulici želimo povabiti tudi vas, saj nam boste pomagali ulico oživljati vse 4 ure. Najem stojnice stane 5 € za kotizacijo, poleg tega pa se zaračuna dodatnih 10 € kavcije za stojnico (v primeru, da se stojnica ohrani tako, kot ste jo dobili, se vam ta denar povrne). Prijava za sodelovanje poteka vse do 28. 7. 2017 preko “spletnega obrazca”, ki ga najdete na: http://ozivela-ulica.si/index.php/razpis-za-stojnice/.

Tudi letos bo poskrbljeno za vse okuse. Foto: arhiv ekoper.si

Vabljene tudi glasbene skupine

Prav tako k prijavi vabimo klovne, žonglerje, čarovnike, slikarje, plesalce z ognjem, animatorje, skratka performerje, ki bi pokazali svoje veščine na Carpacciovem trgu. Dolžina nastopa naj bo po lastni presoji, priporočamo vsaj 15 minut. Želimo napolniti 4 ure programa, v primeru, da bo prijavljenih več, bomo poskusili razporediti preostale umetnike po celotni prireditvi. Rok prijave je do vključno ponedeljka, 7. 8. 2017 na spletni strani: http://ozivelaulica.si/index.php/razpis-za-ulicne-umetnike/. K prijavi vabimo tudi glasbene skupine z repertoarjem do 60 minut, ki bi radi nastopili na enem izmed odrov Oživele ulice. Izmed vseh prijavljenih bomo izbrali tri skupine, ki bodo nastopali na glavnem odru v Taverni. Prav tako bodo izbranci nagrajeni. Ker bo letošnja rdeča nit prireditve čarobna Oživela ulica (Wonder Street), naj bodo nabori pesmi in kostumi primerni tematiki. Prijave sprejemamo do 7. 8. 2017 na sledeči spletni strani: http://ozivelaulica.si/index.php/razpis-za-glasbene-skupine/.

Prijava za sodelovanje na Oživeli ulici je na voljo na uradni spletni strani: http://ozivela-ulica.si/. Vse informacije v zvezi s prijavo in o sami prireditvi so na voljo na uradni spletni strani prireditve.