Koper obiskala francoska veleposlanica

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestno občino Koper je danes obiskala veleposlanica Francoske republike Florence Ferrari, ki se je ob tej priložnosti sestala z županom Alešem Bržanom. Njena želja je bila spoznati novega župana koprske občine in se seznaniti s projekti, ki jih načrtuje v naslednjih letih.

Za francosko veleposlanico je bil to prvi uradni obisk Mestne občine Koper, zato ji je župan v uvodu predstavil delovanje občine in svojo vizijo razvoja mesta ter podeželja. Beseda je tekla tudi o razvoju turizma, pri čemer je župan poudaril, da bodo vsi nadaljnji koraki na tem področju odvisni od tega, ali bomo uspeli zagotoviti dodatne namestitvene kapacitete, ki jih v mestu močno primanjkuje. Predstavil ji je tudi svojo vizijo razvoja gospodarstva in s tem povezanih dejavnosti, ki si jih želi razvijati tudi izven mestnega središča, s poudarkom na razvoju podjetij, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost.

Kot je pojasnil, je projektov, ki si jih želi izpeljati veliko, usmerjeni so predvsem v zagotavljanje boljšega in bolj kakovostnega življenja občank in občanov. To namerava doseči zlasti z vlaganjem v vsebino in različne programe, pa tudi v potrebno infrastrukturo.