Zelo pester konec oktobra na potniškem terminalu

NoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnja zelo uspešna sezona potniških ladij v Kopru se počasi izteka. Doslej je k nam priplulo 64 potniških ladij, do konca sezone jih pričakujemo še osem, z njimi bo v naše mesto prišlo več kot 100 tisoč potnikov iz vsega sveta.

Čeprav so junij, julij, avgust in september meseci, v katerih beležimo največji obisk potniških ladij, je letošnji oktober prav tako pester. V prvi polovici meseca smo gostili šest potniških ladij, do konca meseca jih k nam pride še pet, z njimi pa številni potniki, ki bodo poskrbeli, da bo naše mesto z okolico živahno obarvano.

V sredo, 23. oktobra, bo iz Benetk priplula ladja Viking Star, ladjarja Viking Cruises z 880 potniki in 470 člani posadke. Koper bo zapustila ob 17. uri in odplula naprej v Zadar.

V četrtek, 24. oktobra, bo iz Ravenne v Koper priplula ladja Koningsdam, ladjarja Holland America Cruise Line z nekaj manj kot 3000 potniki in 1036 člani posadke. Koper bo zapustila ob 18. uri in odplula naprej proti Krfu.

V nedeljo, 27.oktobra, bo iz Ancone v Koper priplula ladja Marella Celebration, ladjarja Marella Cruises z 1200 potniki in 520 člani posadke. Koper bo zapustila ob 19. uri in odplula naprej v Benetke.

V ponedeljek, 28. oktobra, bo iz Ravenne v Koper priplula ladja Pacific Princess, ladjarja Princess Cruises s 600 potniki in 373 člani posadke. Koper bo zapustila ob 18. uri in odplula naprej v Benetke.

V torek, 29. oktobra, bo iz Benetk v Koper prvič priplula ladja Princess Iris, ladjarja Mano Cruises s 1533 potniki in 620 člani posadke. Koper bo zapustila ob 15. uri in odplula naprej v Dubrovnik.

Novembra in decembra bodo v Koper priplule še tri potniške ladje. Zadnja se bo ob potniški terminal privezala Amadea, ladjarja Phoenix Reisen, ki bo 3. decembra v zgodnjih jutranjih urah priplula iz Trsta. Z njo se bo tudi uradno sklenila letošnja sezona, ki bi utegnila biti po številu potnikov celo rekordna.

Foto: e-koper, Cruise Ship & Cruise Images – Pixabay