Koper obiskali dijaki in učitelji iz tujine

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper v okviru mednarodnih izmenjav dijakov gosti 21 dijakov in deset učiteljic. Ob tej priložnosti jih je v Pretorski palači sprejel vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj na Mestni občini Koper Timotej Pirjevec in jim zaželel dobrodošlico v mestu.

Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper v sklopu programa Eramus+ organizira srečanje, na katerem sodelujejo tudi dijaki, gostitelji pa zanje vsakokrat pripravijo pester program. Dijaki bodo v Kopru ostali vse do sobote, že jutri pa si bodo ogledali Postojnsko jamo, Bled in Blejsko jezero.

Mestna občina Koper je danes v Pretorski palači sprejela dijake Italije, Poljske, Madžarskem Bolgarije in Romunije. Dijaki so si ogledali prostore stare lekarne, poročno dvorano in sejno sobo, kjer jih je nagovoril vodja Urada za družbene dejavnosti in razvoj Timotej Pirjevec, jim predstavil zgodovino Kopra tiner delovanje Mestne občine Koper danes.

Mednarodne izmenjave in srečanja dijakov obetajo veliko novih izkušenj, saj dijaki na ta način spoznavajo kulturo države, nadgrajujejo znanje jezika in sklepajo nove prijateljske vezi.