DomovNaši krajiKoper ponovno gosti družinsko srečanje potniških ladij Azamara

Koper ponovno gosti družinsko srečanje potniških ladij Azamara

Naši krajiNoviceProsti časSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so v koprsko pristanišče vplule štiri potniške ladje ladjarja Azamara Cruises, ki so na svojem krovu prepeljale več kot 3.500 potnikov in članov posadke. Koper že drugič gosti svetovni dogodek, edinstveno srečanje potniških ladij Azamara, kar pomeni, da lahko ljubitelji potniških ladij že od jutra pa vse do 23. ure na potniškem terminalu občudujejo »morske lepotice« Azamara Journey, Azamara Quest, Azamara Onward in Azamara Pursuit. 

Ob tej priložnosti je Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper, turistično agencijo Atlas Express, Luko Koper in Slovensko turistično organizacijo na Ukmarjevem trgu pri stavbi nekdanje uprave za pomorstvo pripravil zadnji letošnji Altroke Istra Gourmet Festival, ki je namenjen vsem občankam in občanom ter obiskovalkam in obiskovalcem.

Zadnji kulinarično obarvan festival se je simbolično odprl s prerezom traku in podelitvijo plaket, ki bodo ladjarje spominjale na že drugo srečanje v osrčju našega mesta. Ob tej priložnosti je ugledne predstavnike ladjarja Azamara Club Cruises in obiskovalce pozdravila tudi podžupanja Kopra Mateja Hrvatin Kozlovič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je Koper mesto neštetih doživetij ter srčnih in prijaznih ljudi, kjer se lahko varno in brez težav sprehajate po tipično obmorskih ozkih ulicah. »Upam, da ste vzljubili tudi podeželje in njegov izjemni potencial, ki ga pridno razvijamo tudi na Mestni občini Koper,« je še dodala.

Štiri potniške ladje ladjarja Azamara Cruises so v koprsko pristanišče že zgodaj zjutraj priplule iz različnih jadranskih pristanišč. Azarama Quest in Onward iz italijanskih Benetk, Journey iz hrvaškega pristanišča Zadar, Azamara Pursuit pa iz Šibenika. Koper bodo potniške ladje zapustile v večernih urah in pot nadaljevale proti pristaniščem v Rovinju, Opatiji in Benetkah.

Posebnost prihoda štirih potniških ladij nosi velik pomen, saj so z ladjami v naše mesto pripluli tudi tuji novinarji z vsega sveta, ki dogodek spremljajo in ga bodo primerno obeležili. Ob letošnjem prihodu ladij Azamara bodo za eno od teh danes v večernih urah na Titovem trgu ponovno priredili Azamazing večer s koncertom Perpetuum Jazzile.

Foto: MOK, Jakob Bužan, Kleva films