DomovNoviceUkmarjev trg bo konec tedna gostil Dneve kmetijstva slovenske Istre

Ukmarjev trg bo konec tedna gostil Dneve kmetijstva slovenske Istre

Naši krajiNoviceObvestilaProsti časSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper bo ta konec tedna, natančneje 7. in 8. oktobra, ponovno gostil priljubljene Dneve kmetijstva slovenske Istre. Prireditev bo letos na parkirišču na Ukmarjevem trgu, kjer si bodo lahko obiskovalci ob pestrem spremljevalnem programu na stojnicah ogledali raznoliko ponudbo iz sveta kulinarike, vina, oljkarstva, zeliščarstva, sadjarstva, čebelarstva, ročnih del, turizma, ribištva, turističnih kmetij in raznovrstne kmetijske pridelke.

Tudi letos se bo podeželje Istre in Slovenije z vsemi svojimi darovi in pridelki preselilo bližje, le korak od starega mestnega jedra. Sejem že 17. leto zapored organizira Mestna občina Koper v sodelovanju z ostalimi občinami slovenske Istre in Skupino Tojeto, d. o. o. Vstop na največji kmetijski sejem slovenske Istre je brezplačen, obiskati pa ga bo možno med 9. in 19. uro.

Pestro dogajanje za vse

Na prireditvi bo na voljo bogata ponudba domačih kmetijskih pridelkov in izdelkov lokalnih ter drugih kmetijskih ponudnikov. Ob spremljavi pestrega kulturnega in glasbenega programa bo mogoče istrske dobrote tudi okušati. Za otroke in večno mlade bodo na voljo gledališke predstave in ustvarjalne delavnice, ne bo manjkal niti manjši živalski vrt domačih živali.

V sodelovanju s podjetjem Agraria Koper bo v posebnem kotičku potekal tudi likovni natečaj na temo Sveža in zdrava zelenjava, kjer bodo lahko otroci izrazili svoj umetniški potencial. Deset najlepših izdelkov bo Agraria Koper tudi nagradila. Sodelovanje na likovnem natečaju bo možno v soboto od 9. do 16. ure in v nedeljo od 9. do 11. ure.

Prireditev prinaša zaporo parkirišča

Zaradi prireditve parkiranje na Ukmarjevem trgu ne bo možno od četrtka, 5. oktobra, do nedelje, 8. oktobra, do 22. ure. Obiskovalci lahko avtomobile parkirajo na bližnjih parkiriščih, v parkirnih hišah Belveder in Sonce ter na parkiriščih P+R ob vhodu v mesto. Udeležence vabimo k izbiri trajnostnih načinov prevoza na prireditev, kot sta kolo in skiro, oziroma da se na prireditev odpravijo peš ali z javnim prevozom.

Več o pestrem dogajanju na Dnevih kmetijstva slovenske Istre na povezavi.

Foto: MOK, ZMKT, Dnevi kmetijstva slovenske Istre