DomovNaši krajiKoper ponovno kulisa za snemanje reklamnega spota

Koper ponovno kulisa za snemanje reklamnega spota

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Že od zgodnjih jutranjih ur je Verdijeva ulica prizorišče snemanja oglasnega spota za eno od nizozemskih kozmetičnih podjetij, ki si je Koper izbralo predvsem zaradi mediteranskega podnebja.

“Gre za oglas za nizozemski trg in sicer gre za blagovno znamko ETOS, ki se ukvarja s prodajo različnih kozmetičnih izdelkov,” nam je potrdila producentka Manca Jevšček iz podjetja Comradfilm in nadaljevala, da so se za snemanje v Kopru odločili predvsem “zaradi mediteranskega ambienta, ki je kot nalašč za predstavitev kozmetičnih produktov, ki poosebljajo lahkotnost, poletje…”

Del snemanja nizozemskega kozmetičnega podjetja ETOS smo danes ujeli tudi pred stavbo Mestne občine Koper.

Koper se  tudi sicer zadnja leta vse bolj uveljavlja kot izredno priljubljeno prizorišče za snemanje filmov, glasbenih spotov in seveda televizijskih oglasov za najrazličnejša domača in tuja podjetja.

Tako so bile ulice starega mestnega jedra še nedavno kulisa za snemanje filma z naslovom SCOUT, pod katerega se bo podpisal Primorec Alex Cvetkov, kar dvakrat v zadnjem letu pa so gostile tudi vražje in energične Dunkin Devilse.

Minulo leto so v garažni hiši pod Areno Bonifika snemali tudi videospot za glasbeni projekt priljubljenih Manche & Rale & Djomla KS, ki so izredno priljubljeni tako v Sloveniji kot tudi na Balkanu. Samo Djomla KS ima z glasbenim prvencem Gajba puna piva namreč na YouTube kanalu več milijonov ogledov. 

Nihče pa ne bo pozabil snemanja oglasnega spota za povsem nov model avtomobila Ferrari Portofino. Gre za najnovejšega jeklenega konjička, naslednika modela California T, ki ga je prestižna avtomobilska hiša iz Maranella razkrila avgusta lani.

Videospoti in oglasi, posneti v Kopru

Pred leti so na naših ulicah snemali enega najbolj znanih oglasnih videospotov, ki se v božičnem času še vedno predvaja. Gre za oglas, ki predstavlja praznični slaščičarski izdelek priznane italijanske blagovne znamke Maina.

Pred časom je Vojkovo nabrežje in nato še staro šmarsko cesto (cesta Šalara–Gažon) zavzel znani slovenski kaskader Rok Cvetkov. Za oglas Preventiva za varnost v prometu je posnel odlične kadre prometne nesreče, ki se je po scenariju zgodila, ker je voznik avtomobila med vožnjo uporabljal telefon.

Spomnimo se tudi zanimivih kadrov, ki so bili posneti za promocijski videospot znamke Mitshubishi.