DomovNaši krajiKoper znova gosti Silver Wind

Koper znova gosti Silver Wind

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Naše mesto danes znova gosti potniško ladjo. Zjutraj je k nam priplula manjša ladja Silver Wind, ki je v lasti ladjarja Silversea Cruises.

cof
Z ladjo Silver Wind je v Koper priplulo približno 270 potnikov in 230 članov posadke. Foto: ekoper.si

S »srebrnim vetrom« je že zgodaj zjutraj v Koper priplulo približno 270 potnikov in 230 članov posadke. Nekaj več kot 150 metrov dolga potniška ladja je k nam prišla iz Benetk, pozno popoldan pa bo križarjenje nadaljevala proti Trogirju. Ladja Silver Wind velja za luksuzno ladjo, ki svojim potnikom poleg elegance nudi tudi veliko prostora.

Tudi sicer je ta mesec na koprskem potniškem terminalu zelo živahno. Naslednji potniški ladji, Prisendam in Thomson Dream, bosta k nam pripluli že to nedeljo, 16. oktobra. Ladja Prisendam bo k nam priplula prvič, zato jo bodo, tako namreč veleva tradicija, obiskali predstavniki Mestne občine Koper in Luke Koper.

barka-1
Ladja Thompson Dream bo to nedeljo postala prizorišče izvedbe vaje »Potniška ladja 2016«. Foto: arhiv ekoper.si

V nedeljo zanimivo dogajanje na ladji

Tokrat bo še posebej zanimivo dogajanje na ladji Thomson Dream, ki bo postala prizorišče vaje »Potniška ladja 2016«, v kateri bodo sodelovale javne službe za zaščito, reševanje in pomoč, gospodarske družbe ter regijske enote in službe Civilne zaščite za Obalno regijo. Namen vaje bo preveriti vodenje, operativno delovanje in sodelovanje sil za zaščito, reševanje in pomoč pri reševanju ob večji nesreči na potniški ladji, ki je na privezu v koprski luki. *

Koper bo potniške ladje ta mesec gostil še prihodnji torek, 18. oktobra, in četrtek, 20. oktobra, ter v soboto in nedeljo, 29. in 30. oktobra. Leto 2016 je s prihodi 70 potniških ladij, ki so skupno pripeljale okoli 77 tisoč potnikov, drugo najuspešnejše leto po rekordnem letu 2011, ko je v Koper priplulo 78 potniških ladij s skoraj 110 tisoč turisti.