DomovNaši krajiKoprčanka zaključila vrhunsko sodniško kariero

Koprčanka zaključila vrhunsko sodniško kariero

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Izkušena mednarodna sodnica in predsednica Lokostrelskega kluba Ankaran Koprčanka Irena Rosa je po petindvajsetih letih mednarodnega sojenja v lokostrelstvu in triintridesetih letih dela kot nacionalna lokostrelska sodnica zaključila svojo vrhunsko sodniško kariero.

Za svoje delo je prejela številna priznanja. Med najprestižnejšimi so priznanje Evropske lokostrelske zveze WAE, priznanje OKS in Priznanje z veliko plaketo Mestne občine Koper leta 2016 za vrhunske dosežke v lokostrelstvu, s katerim je prispevala k razvoju in popularizaciji tega športa ter promociji Mestne občine Koper.

Bila je dolgoletna članica izvršnega odbora Lokostrelske zveze Slovenije, v letih 2004–2011 pa tudi predsednica zveze. Kot mednarodna lokostrelska sodnica je sodila na številnih evropskih in svetovnih prvenstvih v vseh disciplinah in kot edina mednarodna sodnica na svetu delila pravico na kar štirih olimpijskih igrah, in sicer v Sydneyju leta 2000, Pekingu leta 2008, Londonu leta 2012 in v Riu leta 2016 na paraolimpijskih igrah.

Kljub zaključku svoje sodniške kariere ostaja članica izvršnega odbora Lokostrelske zveze Slovenije, predsednica Lokostrelskega kluba Ankaran, članica strokovnega sveta Športne zveze Koper, predsednica evropske komisije za delo z mladimi pri Evropski lokostrelski zvezi WAE in tehnična delegatka na evropskih tekmovanjih mladih po Evropi.

Ob zaključku odmevne sodniške kariere na svetovni ravni se je Koprčanki, ki je s svojim dolgoletnim sodniškim delom na področju lokostrelstva pustila neizbrisen pečat na svetovni ravni, zahvalil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan z željo, da bi po zaključku sodniške kariere še naprej aktivno predajala lokostrelsko bogato znanje in dragocene izkušnje na mlajše rodove.

Foto: osebni arhiv Irene Rosa