DomovNaši krajiKoprske odbojkarice odlične tretje

Koprske odbojkarice odlične tretje

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Mlade odbojkarice Luke Koper so na letošnjih Svetovnih igrah mladih v Celovcu osvojile odlično tretje mesto.

Koprske odbojkarice so tokrat imele kar težko nalogo, saj je v kategoriji do 15 let tekmovalo kar 27 ekip. Borile so se do zadnjega in tako na koncu osvojile odlično tretje mesto.

Tekmovanje so Koprčanke začele spodbudno, saj so v skupinskem delu brez večjih težav premagale nasprotnice iz Italije, Nizozemske in Turčije ter se tako kot prve uvrstile v četrtfinale. Sledila je tekma z vrstnicami iz Madžarske, kjer so z dobro igro priigrale prednost 2 : 0 in si odprle vrata v polfinale. Po seriji izmenjav v vodstvu in odličnimi napadalnimi akcijami, so zmago v polfinalu odnesle Nizozemke iz Apeldoorna, kasnejše zmagovalke turnirja. Domačih odbojkaric poraz ni ustavil, saj so v tekmi za tretje mesto suvereno premagale domačinke iz Celovca in se veselile bronaste medalje. Finalni nastop Koprčank je dokaz, da so dekleta iz turnirja v turnir konstantno napredovala in izboljševala svoje napadalne tehnike.

Svetovne igre mladih veljajo za eno največjih športnih prireditev za mlade v Evropi, ki vsako leto privabi več kot 10 tisoč obiskovalcev iz vseh koncev sveta. Letos so udeleženci lahko pomerili v 200 tekmovanjih in se preizkusili v petnajstih različnih disciplinah. Ravno zaradi tega so celovške igre izjemna izkušnja za vsakega mladega športnika, še posebej, če jo kronajo tudi z dobrimi nastopi in rezultati.