DomovNaši krajiKoprski dijaki državni prvaki v tehniki prodaje in zmagovalci programa Moje podjetje

Koprski dijaki državni prvaki v tehniki prodaje in zmagovalci programa Moje podjetje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V aprilu je v Slovenski Bistrici potekalo 41. tekmovanje v tehniki prodaje, na katerem so sodelovale šole, ki izvajajo program trgovec. Letos so postali državni prvaki dijaki Srednje ekonomsko-poslovne šole v Kopru. Pretekli vikend pa so se dijaki programa ekonomske gimnazije uspešno udeležili sejma dijaških podjetij, ki ga je organiziral JA Slovenija, Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih.

Tekmovanje v tehniki prodaje je za dijake zelo pomembno, saj predstavlja priložnost, da v praksi pokažejo vsa pridobljena znanja iz poznavanja blaga in tehnik prodaje.

Foto: Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper

Dijaki Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper so s skupnimi močmi dokazali, da s pridnim učenjem v šolskih klopeh in pridobivanjem praktičnih znanj lahko postaneš najboljši prodajalec.

Ekipno so osvojili 1. mesto, zavidljive rezultate pa so dosegli tudi v posamičnih kategorijah. V kategoriji obutev je zmagala dijakinja tretjega letnika Inesa Civić, Elena Burovska iz drugega letnika je v kategoriji mali gospodinjski aparati zasedla drugo mesto, četrto mesto pa je v kategoriji živila osvojil tretjega letnika Klemen Kocjančič.

Foto: Srednja ekonomsko-poslovna šola Koper

Mentorja Tanja Skok in Robi Počkaj sta za eKoper poudarila, da je “potrebno pohvaliti tudi dijakinji Katjo Madrušo in Loredano Rekić, ki sta z visoko uvrstitvijo v svojih kategorijah prispevali k skupni zmagi”.

Koprski dijaki dokazali, da imajo odlično poslovno žilico

Da imajo koprski dijaki res odlično podjetniško žilico, so dokazali tudi z uspešno zaključenim programom Moje podjetje.

Dijaki in dijakinje 3. letnika programa ekonomske gimnazije so v letošnjem šolskem letu s štirimi podjetji sodelovali v programu Moje podjetje. Ustanovili so podjetja Marblek, d. d., Armillas Astro, d. d., Šolček Kreativček, d. d. in Fresco, d. d., ki so celo leto poslovala, proizvajala in prodajala izdelke.

Vsa štiri podjetja so v soboto, 6. maja, uspešno zastopala šolo na sejmu dijaških podjetij, ki ga je organiziral JA Slovenija, Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih. Posebna pohvala gre podjetju Marblek, d. d., ki je osvojilo 1. mesto za najboljši poslovni načrt.

Za celoletnim delom dijakov stoji tudi delo mentoric Tanje Skok in Ingrid Baruca, ki sta v projekt stopili z namenom, da dijaki osvojijo praktična znanja, ki jim bodo v današnjem trendu samozaposlovanja prišla še kako prav. *