Koprski klub Salto z vrhunskimi rezultati na področju športne gimnastike

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred dnevi je v športni dvorani Tabor v Mariboru potekalo mednarodno tekmovanje v športni gimnastiki 52. Šalamunov memorial.

Na memorialu so sodelovali tekmovalci iz različnih držav, med drugim iz Egipta, Španije, Avstrije, Hrvaške, Kosova, Češke, Slovaške in Slovenije.

Z odličnimi gimnastičnimi predstavami in končnimi uvrstitvami na tekmovanju se lahko pohvali tudi klub Salto iz Kopra, ki so ga v vlogi tekmovalk odlično zastopale Luana Lubinič, Vita Kljun, Nelly Čuček, Luna Babič in Franka Marić.

Dekleta so se na mednarodnem tekmovanju v športni gimnastiki s svojim znanjem prikazale v dobri formi, kar nedvomno dokazuje končni rezultat na tekmovanju. Ekipno so v starostni kategoriji children – otroci osvojile 1. mesto, Luna Babič pa je brez večjih napak izvedla svoje tekmovalne vaje v športni gimnastiki in pristala na 2. mestu posamično, kjer je bila velika konkurenca, saj je v tej kategoriji tekmovalo 45 tekmovalk.

Poudariti velja, da gre za izjemne rezultate, ne samo za klub Salto, temveč tudi za Primorsko, kjer doslej še ni bilo zabeleženih tako vrhunskih rezultatov s področja športne gimnastike.