DomovNoviceObala v pričakovanju obalnega rokometnega derbija

Obala v pričakovanju obalnega rokometnega derbija

NoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 24. novembra, bo v koprski dvorani Bonifika na vrsti prvi obalni rokometni derbi v letošnji sezoni. Po treh letih se bosta ponovno pomerili rokometni ekipi domačega Kopra in Izole. Tradicionalni sosedski dvoboj tudi tokrat buri domišljijo ljubiteljev rokometa, tribune pa naj bi po pričakovanjih spet pokale po šivih.

O pričakovanjih na tekmi so včeraj v prostorih koprskega kluba spregovorili predstavniki obeh ekip. RD Koper sta predstavljala trener Uroš Rapotec in igralec Tilen Sokolič, Izolane pa trener Fredi Radojkovič in najizkušenejši igralec, nekdanji reprezentant Slovenije Matjaž Brumen. Tako za domačine kot goste bo nedeljsko srečanje izjemno pomembno, nihče pa ni želel sprejeti vloge favorita. Točke potrebujeta obe ekipi. Medtem ko je osnovni cilj Izolanov obstanek v prvi ligi, so ambicije Koprčanov višje. Oboji pa so prepričani, da bo to spet pravi obalni derbi, kjer ne bo popuščanja in bo napeto na igrišču in tribunah.

Tekma se bo v nedeljo začela ob 18. uri, vstopnice bodo na voljo v preprodaji v sredo in petek med 18. in 19. uro ter v nedeljo neposredno pred srečanjem po enotni ceni pet evrov.