Koprski košarkarji so si zagotovili obstanek v ligi ABA

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 19. januarja, sta se v 16. krogu košarkarske lige Aba v koprski dvorani Bonifika pomerili domača ekipa KK Koper Primorska in novomeška Krka. Tekma je bila napeta do zadnjih sekund in Tigri so si s tesno zmago že zagotovili obstanek v elitni regionalni ligi.

Tako so kljub težavam, ki pestijo klub, uresničili prvega od osnovnih ciljev sezone. Končni rezultat srečanja je bil 67 : 63. Domači košarkarji so od prve sekunde prevzeli pobudo in na krilih Ivana Marinkoviča, ki se je vrnil po poškodbi, dobili prvo četrtino. Razliko so ohranili do konca tretje četrtine, tudi po zaslugi kapetana Alena Hodžiča, ki mu je stekel met. Toda v zaključku tekme so gostje močno pritisnili in znižali zaostanek. A so varovanci domačega trenerja Andreja Žaklja ohranili prednost do zadnjega piska sirene. Na lestvici ABA lige so zdaj šesti in po točkah izenačeni s četrtim mestom.

Tudi tokrat je bila ekipa Tigrov deležna bučne podpore navijačev, kar je fantom dalo potrebni pogum za zasluženo slavje. Najučinkovitejša pri Koprčanih sta bila kapetan Alen Hodžič z 18 in Ivan Marinkovič s 17 točkami.

Foto: Žiga Mikeli