Odprte prijave na 12. Istrsko pustno povorko

Naši krajiNoviceProsti časSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Do 12. februarja se pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske lahko prijavijo na 12. Istrsko pustno povorko, ki se bo v sklopu Istrskega karnevala 22. februarja odvila v Kopru. Prav tako se na prireditev lahko prijavijo tisti, ki bi na 12. Istrski pustni povorki radi imeli prodajno stojnico.

Pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske se do 12. februarja prek prijavnice, ki je dostopna na tej povezavi,: https://forms.gle/pkX6prLJzDEDcBsY8 lahko prijavijo za sodelovanje na 12. Istrski pustni povorki, ki bo 22. februarja, ob 12. uri v Kopru.

Tudi letos bodo sodelujoči na povorki dobili povrnjeno nadomestilo za sodelovanje, najboljše pustne skupine in vozovi pa bodo tudi nagrajeni.

Vsaka sodelujoča pustna skupina in skupina vozov v povorki bo v ocenjevalno komisijo tudi letos predlagala enega od svojih članov, ti pa bodo v sodelovanju s strokovno komisijo na koncu razglasili zmagovalce v štirih kategorijah (najlepša pustna skupina, najboljša predstavitev v povorki, najlepši manjši in najlepši večji pustni voz).

Foto: Jaka Ivančič

V sklopu 12. Istrskega karnevala bo v Kopru v dopoldanskem času tudi pustni program za otroke. Med 10. in 12. uro se bodo najmlajši na trgu nasproti Kapitanije lahko zabavali ob pustni animaciji in otroški pustni predstavi ter ustvarjali na otroški pustni ustvarjalnici z Društvom prijateljev mladine Koper.

Sicer bo pustna povorka štartala ob 12. uri s parkirišča ob koprskem stadionu Bonifika in se vila  mimo krožišča pri banki, po Pristaniški ulici, vse do trga pri Upravi za pomorstvo, kjer bo razglasitev zmagovalcev in pustna zabava.

Foto: Jaka Ivančič

Živahno dogajanje na Istrski pustni povorki bodo tudi letos pospremile pustne dobrote in druga pustna ponudba na stojnicah. Zainteresirani ponudniki sladkega pustnega programa, gastronomskih produktov, pustnega programa (pustne maske in ostali pripomočki za pustno rajanje) in sorodne ponudbe se lahko za najem prodajnih mest na prizorišču 12. Istrske pustne povorke v Kopru prijavijo tukaj: https://forms.gle/8oH6fB1vS1rAi4j56. Rok za prijavo je 12. februar 2020.

Več o dogajanju istrskega karnevala na www.visitkoper.si/istrski-karneval  in na Facebook strani Visit Koper.