Koprski košarkarji z licenco za nastop v prvi ligi

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarski klub Koper Primorska je po izjemno uspešni lanski sezoni zašel v težave in tik pred začetkom nove tekmovalne sezone ostal brez tekmovalne licence, potrebne za nastopanje v družbi najboljših slovenskih klubov. Koprčani zaradi predčasno zaključenega državnega prvenstva, ki ga je povzročila epidemija koronavirusa, ostajajo branilci naslova državnih prvakov. In naslov bodo lahko branili, saj so v vodstvu kluba po pritožbi tekmovalno licenco vendarle pridobili.

Na spletni strani KK Koper Primorska so zapisali, da so v predpisanem roku z dodatnimi dokazili izkazali izpolnitev finančnih kriterijev, kar je zadovoljilo pritožbeni senat za licenciranje. Vsa predložena dokumentacija je omogočila komisiji za licenciranje, da je koprskim tigrom za sezono 2020/2021 podelila tekmovalno licenco za 1. SKL. Tako bodo koprski košarkarji v prihajajoči sezoni prvo tekmo odigrali na praznik slovenske košarke, ko se bodo 17. septembra v finalu slovenskega Superpokala pomerili s Cedevito Olimpije. V kakšni zasedbi bodo Koprčani nastopili na tej tekmi, še ni povsem jasno.

O uspešno pridobljeni licenci, ki tudi pomeni preživetje kluba, je podpredsednik KK Koper Primorska Matjaž Hrabar na spletni strani Tigrov zapisal. »Veseli smo, da smo prejeli odločitev pritožbenega senata za licenciranje, ki nam je sporočil, da smo pridobili tekmovalno licenco za 1. SKL. V skladu s pritožbenim rokom smo oddali vse potrebne materiale za licenciranje in z vsemi upniki sklenili ustrezne dogovore. Slednjim se zahvaljujemo za strpnost in konstruktivnost pri komunikaciji, ki jo bomo potrebovali tudi v obdobju, ki je pred nami. Zdaj se v klubu začenja garaško delo, saj bomo izvajali sanacijski načrt, ki smo ga snovali vzporedno, ko smo čakali na odločitev komisije za licenciranje. Pričakujemo naporno delo pri sestavi ekipe, saj si želimo ostati konkurenčni v vseh tekmovanjih, v sklopu katerih bomo v naslednji sezoni tekmovali. Medijem v tem času nismo dajali izjav in se jim ob tej priložnosti zahvaljujemo za razumevanje ter spoštovanje klubske odločitve. Ob članski ekipi bomo veliko energije, napora in časa še naprej posvetili delu z mlajšimi selekcijami, ki jih nameravamo razvijati v smislu kvantitete in kvalitete. Za nas se sezona uradno prične 17. septembra 2020. Vsekakor nas čaka še veliko dela!«

Ugibanja o usodi do sedaj tako uspešnega koprskega športnega kolektiva so zaključena in zgodba bo tekla dalje. Kako uspešna bo, na kakšen način jo bodo vodstveni delavci peljali in s katerimi igralci se bodo predstavljali zahtevnemu koprskemu občinstvu, pa več v prihodnjih dneh, ko se bomo o vseh podrobnostih pogovorili z vodjo članske ekipe in ambasadorjem primorske košarke Goranom Jagodnikom.

Foto: Košarkarski klub Koper Primorska, ABA