DomovNoviceZ mešanimi patruljami bodo ljudje bolj varni in pomirjeni

Z mešanimi patruljami bodo ljudje bolj varni in pomirjeni

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski redarji in policisti so se tudi letos združili v skupni akciji zagotavljanja večje varnosti v mestu. Z mešanimi patruljami bodo skrbeli za varnost na javnih površinah, namenjenih pešcem, nadzor in preprečitev kršitev javnega reda in miru, v času povečanega obiska mesta pa tudi za nadzor nad vandalizmom in beračenjem. Prvo mešano patruljo na obalnem območju med Koprom in Izolo so lahko mimoidoči opazili že danes.

Ker se je takšen način sodelovanja v preteklosti že izkazal za učinkovitega, sta občinsko redarstvo in policija ponovno združila moči. Najbolj ranljivi občani – invalidi, starejši in pešci – se bodo ob prisotnosti redarjev in policistov v poletni sezoni spet lahko počutili bolj varne in pomirjene. Mešane patrulje bodo poostren nadzor izvajale ves julij in avgust, glede na potrebe. Posebno pozorne bodo na nedovoljeno vožnjo s kolesi in motornimi vozili na površinah, namenjenih izključno pešcem.

Policisti in redarji bodo dnevne obhode opravljali pretežno na kolesu, saj se tako hitreje gibljejo in dostopajo tudi na območja, kamor z avtom ni mogoče zapeljati, občasno bodo v mestu prisotni tudi peš kot obhodniki. Pod drobnogledom bodo obalno območje med Koprom in Izolo, Semedelska cesta, Pristaniška ulica, ŠRC Bonifika in staro mestno jedro.

Občinsko redarstvo sicer že vrsto let dobro sodeluje s Policijsko postajo Koper na različnih delovnih področjih. Skupaj izvajajo nadzor nad kršitvami Zakona o varstvu javnega reda in miru, predvsem gre za nadzor nad nedovoljenim kampiranjem na mestih, ki za to niso določena. Skupno sodelovanje sega tudi na področje nadzora nad pravilnim izvajanjem taksi prevozov v koprski občini in nadzora nad mirujočim prometom v starem mestnem jedru Kopra.