Koprski nogometaši z borbenostjo izločili Maribor iz pokalnega tekmovanja

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Borbeni nogometaši iz Kopra so danes pred polnimi tribunami stadiona Bonifika priredili prvovrstno nogometno presenečenje in v osmini finala pokala Slovenije izločili državne prvake iz Maribora.

Vodilna ekipa 2. SNL je na domači Bonifiki slavila s 3:2 (1:1). Za primorsko ekipo sta gole dosegla Dare Vršič (10. in 74.) ter Žan Bešir (63.), za štajersko pa Andrej Kotnik (45.) in Bešir (81./avtogol).

Na obali so v zadnjih letih preživeli težke čase, zdaj pa hitijo z jasno športno vizijo in cilji nazaj med slovensko elito. Koprski klub trenutno v prvenstv uživa v nizu 7 zmag, s skupno razliko v golih 17:2. Z nedeljsko zmago v Radomljah (2:0) na derbiju druge lige so tudi prevzeli vodstvo v 2. SNL.Dobro formo in jasne nogometne cilje pa koprski nogometaši nadaljujejo tudi v Pokalu Slovenije, kjer so po današnji senzacionalni zmagi nad Mariborom napredovali v četrtfinale. Dosežek je še toliko večji, saj glavni trener Miran Srebrnič na zelenico ni poslal najboljše enajsterice, ampak je obračun začel s kar nekaj rezervisti.

Nogometno tekmo si je ogledal tudi koprski župan Aleš Bržan v družbi župana Izole Danila Markočiča, s katerim sta si ob navijanu za domačo obalno ekipo delila enotno mnenje, da sta borbena koprska nogometna ekipa in zvesti navijači prava zmes do uresničitve jasnega cilja. Tako, v državnem prvenstu v 2. SNL, kakor v pokalnem tekmovanju Slovenije.

Foto: Tomaž Primožič – FPA, Daniel Škerjanc