DomovNaši krajiKoprski župan presenetil dežurne gasilce

Koprski župan presenetil dežurne gasilce

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj zvečer so koprski gasilci doživeli prijetno presenečenje. Na Gasilski brigadi Koper jih je obiskal koprski župan Boris Popovič, ki pa ni prišel praznih rok.

Vidno presenečene gasilce je včeraj nenapovedano obiskal Boris Popovič, ki jih je razveselil z majhno pozornostjo – s še toplimi picami.

“Vsako noč ste tukaj, razmišljamo o vas, tudi če ne pokažemo vsem, ne povemo vsem ali pa vas ne kličemo. Zato, ker vemo, da smo stoprocentni, da vse “štima” in da delate svoje delo,” je gasilcem povedal Popovič, ki se jim je obenem zahvalil za vse.

“Gospod župan, hvala lepa. Vidimo, da nam stojite vedno ob strani in upamo, da nam boste tudi naprej,” so bili hvaležni gasilci. “Mi smo bili že pripravljeni v garaži, sem imamo navado priti pogledat, če je kakšen poziv,” so še nasmejano pripomnili. S tem pozivom ste bili zadovoljni,” je hudomušno odgovoril Popovič, ki se je nato v družbi gasilcev sprehodil skozi garažo koprske gasilske postaje.

Kot je še povedal Popovič, so gasilci prava vojska, ki je vedno na razpolago, ko jo najbolj potrebujemo. “To so ljudje, na katere sem upravičeno ponosen in na katere morajo biti ponosni vsi, tudi občanke in občani. Zahvaljujem se vsem vam, tudi tistim, ki jih danes ni tukaj, prostovoljnim gasilcem, policiji, zdravstvenemu osebju,” je ob obisku povedal koprski župan.

 

Popovič se je v videu obenem spomnil na to, kakšno spremembo so doživeli koprski gasilci v času njegovega županovanja. “Ko sem postal župan, garaža ni bila prava, ni bilo pravih vozil, lestve so bile stare 30 let. Gasilci so bili stari, pred penzijo, malo je bilo profesionalnih. Zdaj se na to službo res lahko zanesemo in moramo biti ponosni. Zdaj imamo posebne kamere, skozi katere gasilci vidijo, ko gredo skozi dim in rešijo otroka, ostarelega, ki si ne more pomagati sam. Naredili smo ogromne korake naprej in nadaljevali bomo s tem tempomNe bomo “šparali”. Nismo “šparali” vsa ta leta in tudi naprej ne bomo,” je zagotovil Popovič.

Spodaj si oglejte županovo izjavo!