DomovNaši krajiKošarkarji Sixt Primorske v finalu Lige Nova KBM povedli z 1 : 0

Košarkarji Sixt Primorske v finalu Lige Nova KBM povedli z 1 : 0

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske so v finalu Lige Nova KBM v zmagah povedli z 1 : 0. Branilca naslova, ljubljansko Petrol Olimpijo so na uvodnem obračunu premagali z 79 : 61. Druga tekma niza, v katerem ekipi igrata na tri zmage, bo na sporedu v torek ob 18.45 v Areni Stožice.

Koprski tigri so odlično začeli boje za četrto lovoriko v sezoni – poprej so osvojili že Superpokal Slovenije, Pokal Spar in regionalno Ligo ABA – in obenem edino iz domačih tekmovanj, ki jim je v triletni zgodovini še ni uspelo osvojiti. Ekipi sta bili v uvodnih 30 minutah poravnani. Še največ je za sedem točk (13 : 6) ob koncu četrte minute vodila ljubljanska zasedba.

Primorsko moštvo je do odločilne in hkrati prve občutnejše prednosti prišlo na začetku zadnje četrtine. Sredi 33. minute je Marjan Čakarun zaključil delni niz 12 : 0, po katerem so izbranci Jurice Golemca povedli s 63 : 52, do konca tekme pa nato tekmecev niso več pustili blizu.

V dresu Sixt Primorske so štirje košarkarji dosegli dvomestno število točk. Jagodić-Kuridža je zbral 18 točk (7 skokov), po 12 sta jih dodala Čakarun in Lance Harris, 10 pa Luka Vončina.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske: »Tekma je bila po pričakovanjih trda, težka. Nikakor nismo mislili, da se bomo do zmage prebili brez prelivanja pota. V prvem polčasu so tekmeci dobro zadevali, mi pa nismo bili dovolj pozorni na njihove ostrostrelce. Ob tem so bili izredno dobri pri skoku v napadu. V drugem polčasu smo te napake popravili in si s tem priborili prvo zmago. Ta nikakor ni bila tako lahka, kot morda kaže končni rezultat. Zahvaliti se moram neverjetnim navijačem, ki so nas skozi celotno tekmo glasno spodbujali in vodili do uspešnega začetka finalnega niza.«

Marko Jagodić-Kuridža, košarkar Sixt Primorske: »Čestitke celotni ekipi za zmago. V finalnem nizu vodimo z 1 : 0, a s tem še zdaleč nismo napravili ničesar. Za naslov moramo biti boljši še na dveh tekmah. Zdaj je pred nami analiza prvega obračuna. Napake bomo skušali popraviti in biti v Ljubljani še boljši.«

Foto: Sixt Primorska