DomovNaši krajiMein Schiff 6 prvič v Kopru 

Mein Schiff 6 prvič v Kopru 

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minulo soboto je v Koper prvič priplula Mein Schiff 6, ladjarja TUI Cruises, ki je na svojem krovu prepeljala 2500 potnikov in 1030 članov posadke. V tem tednu ji bodo sledile še tri, MSC Musica, Marella Dicovery in Viking Star, ki jih bomo lahko ob potniškem terminalu občudovali jutri, v sredo in v petek.   

Z 296 metri v dolžino in 42 metrov v širino je Mein Schiff 6 ena večjih ladij, ki so kadar koli obiskale koprsko pristanišče. Je tudi ena mlajših ladij flote TUI Cruises, splovili so jo v začetku leta 2017, na svojo prvo morsko pot pa je odplula maja istega leta.

Gre za ladjo srednjega cenovnega razreda, ki je dostopna širšemu krogu potnikov, je pa na njenem krovu tudi nekaj suit, opremljenih po okusu petičnih gostov. Križarjenje na tej potniški ladji je posebna izkušnja tudi zaradi kulinaričnih doživetij, ki jih ponuja dvanajst različnih restavracij in bistrojev. Vse se namreč ponašajo s pestro izbiro najrazličnejših jedi, od klasično mediteranske kuhinje, morskih krožnikov, do zdrave prehrane, steak house-a in pekarne, v katerih so gostom na voljo sveže pekovske dobrote. Na njenem krovu je tudi veliko barov, kavarnic in otroških igral, svojim gostom pa nudi še različne športne aktivnosti in razvajanje v centru dobrega počutja ter lepotnih salonih.

Ker je bil za ladjo to prvi prihod v pristanišče, so jo ob tej priložnosti obiskali predstavniki Mestne občine Koper, Luke Koper in ladijskega agenta ter si s kapitanom ladje izmenjali priložnostne plakete.

Do konca tedna še tri potniške ladje

V tem tednu nas bodo obiskale še tri potniške ladje. Prva, MSC Musica, že v torek, 21. maja, z njo pa novih 2000 potnikov in 987 članov posadke. K nam bo priplula iz Benetk, v zgodnjih jutranjih urah pa se bo odpravila naprej proti Zadru.

Dan kasneje, v sredo, 22. maja, se bo ob potniški terminal privezala še Marella Discovery, ki smo jo v Kopru prvič gostili na začetku meseca, v letošnji sezoni pa bo k nam prišla še enajstkrat. Na svojem krovu bo prepeljala 1800 potnikov in 750 članov posadke, v pozno popoldanskih urah pa svojo pot nadaljevala proti Benetkam.

Zadnja ladja tega tedna – Viking Star k nam prihaja v petek, 24. maja. Gre za ladjo višjega cenovnega razreda, s katero bo v Koper priplulo 950 potnikov in 470 članov posadke.

Z vsemi tremi ladjami bo v Koper prišlo 4.750 potnikov, ki bodo ob tej priložnosti občudovali lepote Kopra, Pirana, Bleda in Ljubljane, spoznavali slikovito zaledje slovenske Istre in se udeležili enega od nešteto doživetij, ki jih ponujajo lokalni ponudniki.