DomovNaši krajiKošarkarski spektakel ob dnevu odprtih vrat na STŠ Koper

Košarkarski spektakel ob dnevu odprtih vrat na STŠ Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Dogajanje na Srednji tehniški šoli v Kopru je pestro, saj so prav pred kratkim gostovali v oddaji Modri volan, kjer so dijaki tekmovali v menjavi pnevmatik, medtem ko so se v tem tednu s tritedenske prakse na Malti, vrnili dijaki računalništva. Že naslednji teden pa za vse pripravljajo dan odprtih vrat, ki bo potekal v četrtek, 30. novembra, s pričetkom ob 17. uri. Navdušili vas bodo s spektakularno košarkarsko predstavo, simulacijo koprskega maratona in še marsičem.

Ravnatelj Srednje tehniške šole Koper Iztok Drožina nam je zaupal, da bo letošnja rdeča nit dneva odprtih vrat posvečena športu, zato ni prav nič nenavadno, da se jim bodo pridružila tudi zveneča imena iz sveta košarke.

Ravnatelj Srednje tehniške šole Koper Iztok Drožina nam je zaupal, da bo letošnja rdeča nit dneva odprtih vrat posvečena športu. Foto: ekoper.si

Priča boste tekmi, kjer se bodo dijaki ob boku igralcev KK Sixt Primorske Alenu Hodžiču in Nebojši Joksimoviću ter ob boku Gorana Jagodnika, ki je nekoč obiskoval STŠ Koper, danes pa po uspešni košarkarski karieri pomaga igralcem KK Sixt Primorske, pomerili z mladinsko ekipo KK Koš Primorska. Poleg tega Drožina napoveduje tudi goste presenečenja.

“Letošnji dan odprtih vrat je posvečen športu, saj imamo na naši šoli več kot 100 dijakov, ki se aktivno ukvarjajo s športom in so v tem tudi zelo uspešni, poleg tega pa v naši telovadnici trenira kar nekaj športnih društev. Samo dogajanje se bo torej začelo ob 17. uri, prav v naši telovadnici, kjer bomo za vse obiskovalce pripravili košarkarski spektakel,”  je za eKoper povedal Iztok Drožina in dodal, da poleg zanimive tekme tudi gledalce čaka tekmovanje, ki jim bo prineslo zanimive nagrade.

Dogajanje bo postavljeno tudi v avlo šole, kjer bodo dijaki predstavili projekt “Koprski maraton”. Foto: ekoper.si

Že ob 18. uri se bo dogajanje prestavilo v avlo šole, kjer bodo dijaki predstavili projekt “Koprski maraton”. “Projekt, ki je nastal pod mentorstvom profesorja Andreja Florjančiča je podprla tudi Mestna občina Koper,” je poudaril ravnatelj Iztok Drožina in dodal, da gre za simulacijo koprskega maratona, kar pomeni, da bo vsak od vas lahko podoživel to zanimivo izkušnjo.

Poleg tega bodo ob dnevu odprtih vrat poudarek dali tudi na ekologijo. “Tudi na naši šoli si prizadevamo za ozaveščanje o pomenu zdravega okolja kot tudi prehrane,” je še dodal Drožina.

Za vse zainteresirane bodo ob dnevu odprtih vrat na ogled postavili tudi učilnice in laboratorije v katerih se kalijo nove generacije tehnično podkovanih dijakov, ki bodo za vas pripravili zanimive predstavitve svojega dela.