DomovNaši krajiOd danes nov plačilni režim na parkirišču na Ukmarjevem trgu

Od danes nov plačilni režim na parkirišču na Ukmarjevem trgu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes se spreminja plačilni režim na parkirišču na Ukmarjevem trgu v Kopru – po 15. uri je tako po novem parkiranje brezplačno.

Sprememba parkirnega režima predvideva, da bodo uporabniki parkirišča na Ukmarjevem trgu, po 15. uri parkirali brezplačno, medtem ko bodo morali za parkiranje od 6. do  15. ure za prvo uro odšteti 0,50 evra, za vsako nadaljnjo pa 1 evro.

Spremenjeni plačilni režim tako prične veljati danes, 22. novembra in bo veljal vse do 1. maja, ko bo znova pričel veljati poletni režim, in bo za parkiranje na Ukmarjevem trgu treba plačati vse do 19. ure.

Foto: Vojko Rotar

V Mestni občini Koper je sicer na voljo več kot 3.700 urejenih parkirnih mest na 34 parkirnih območjih. Del teh parkirišč je urejenih po sistemu P+R oz. parkiraj in se odpelji, kjer je celodnevno parkiranje možno za samo 1 evro na dan, vključeno z dvema kartama za javni avtobusni promet.

Občane in druge uporabnike vabimo k uporabi teh in drugih parkirišč, ki so manj zasedena, vendar kljub temu v neposredni bližini mestnega jedra (npr. parkirišči za Atletskim stadionom in ob stadionu Bonifika).