DomovNaši krajiV Kopru tudi visokotehnološka proizvodna linija za Volkswagen

V Kopru tudi visokotehnološka proizvodna linija za Volkswagen

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Korporacija Hidria bo v okviru nove, 60 milijonov evrov vredne pogodbe s Volkswagnom za razvoj in proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov prihodnji teden v Kopru slovesno zagnala pet milijonov evrov vredno visokotehnološko robotizirano proizvodno linijo. Linija je zgrajena po načelih industrije 4.0, so sporočili iz Hidrie.

 “Hidria v Kopru že 20 let razvija visokotehnološko lokacijo za razvoj in proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov, okvirjev za premijske blagovne znamke motociklov in industrijsko avtomatizacijo. Od leta 2010 smo samo v Kopru v razvoj in opremo investirali preko 45 milijonov evrov. V tem mestu zaposlujemo več kot 430 sodelavcev in stalno rastemo,” so poudarili v korporaciji.

Prihodnji teden bo Hidria v Kopru slovesno zagnala pet milijonov evrov vredno visokotehnološko robotizirano proizvodno linijo.

Na slovesnem odprtju najsodobnejše visokotehnološko robotizirane proizvodne linije, ki se ga bo predvidoma udeležil tudi predsednik vlade Miro Cerar, bodo predstavili tudi poslovanje Hidrie, pojasnili pomen koprske lokacije za korporacijo, lokalno skupnost in širše ter predstavili strateške projekte na področju zelene mobilnosti prihodnosti in varovanja okolja. Poudarek bo na mednarodnem mobilnostnem projektu Edison.

Naj spomnimo, da so se na temo zelene mobilnosti pred časom na Mestni občini Koper z županom Borisom Popovičem, sestali ključni akterji projekta Edison (Eco Driving Innovative Solutions and Networking), s katerim Slovenija pospešeno razvija model učinkovitega prenosa dostopnih in uporabniku prijaznih tehnologij zelene mobilnosti na trgu.

Iztok Seljak, koordinator projekta, sicer direktor podjetja Hidria, ocenjuje, da bo Edison Slovenijo uvrstil med vodilne države v zeleni mobilnosti. Gre namreč za inovativno platformo, ki v osnovi povezuje več kot 40 strateški partnerjev, od tega gospodarskih subjektov, izobraževalnih in raziskovalnih institucij, občin in Rotary klubov, ki si bodo prizadevali zagotoviti dodatno gospodarsko rast, odpiranje novih kakovostnih delovnih mest, predvsem pa preprečiti beg možganov in k nam privabiti tuje vlagatelje ter strokovnjake, ki s svojim inovativnim znanjem in rešitvami za vse nas gradijo lepšo in čistejšo prihodnost.

Tega se zaveda tudi prvi mož Mestne občine Koper Boris Popovič, ki pravi, da je koprska občina na področju elektro-mobilnosti že sedaj zelo aktivna, ne skriva pa želje, da je treba to področje v prihodnosti še bolj razvijati.