DomovNaši krajiKozlovičeva ulica s pomočjo otrok postala pravo slikarsko platno

Kozlovičeva ulica s pomočjo otrok postala pravo slikarsko platno

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Kozlovičeva ulica je minulo soboto zasijala v mavričnih barvah. Na pobudo krajanov so tako zidovi postali živahne podobe ulice, kot jo vidijo otroci.

Otroci so dvoriščne zidove, ki jih je nedavno nazaj v okviru čiščenja zidov po vsej krajevni skupnosti izvajala Marjetica Koper, po navodilu Mestne občine Koper, spremenili v pravo slikarsko platno. Mestna občina Koper jim je pri tem priskrbela ves potreben material za poslikavo.

Foto: ekoper.si/ osebni arhiv

“Na samem začetku se nismo niti zavedali, kaj bomo s tem projektom pridobili in kako bo to vplivalo na vse nas. Hvala vam, ker ste prisluhnili naši želji po boljšem in pomagali zgraditi temelje za pot k boljši ter bolj povezani soseski,” so v zahvali Mestni občini Koper zapisali stanovalci Kozlovičeve ulice in nam obenem zaupali, da z otroci nadaljujejo urejanje okolice ter že pripravljajo nove projekte.

“Verjamemo, da smo z vami začrtali dobro pot, ki jo bomo z vašo pomočjo lahko nadaljevali. Hvala, da smo lahko našo Kozlovičevo in širšo sosesko prebudili iz zimskega spanja. Otroške umetnije si z veseljem že ogledujejo organizirane skupine iz vrtcev, kot tudi drugi posamezniki iz širše soseske,” so še sporočili stanovalci.

Kako otroci vidijo svojo ulico in življenje v njej, pa si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.