DomovNaši krajiKrajevna skupnost Pobegi-Čežarji z novo ambulanto

Krajevna skupnost Pobegi-Čežarji z novo ambulanto

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Krajevni skupnosti Pobegi-Čežarji je bilo danes slavnostno odprtje nove ambulante Sanele Tepšić, dr. med., spec. druž. med., ki je svojo splošno ambulanto iz stavbe zdravstvenega doma v centru Kopra preselila v prostore krajevne skupnosti Pobegi-Čežarji. Slavnostne prireditve se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki si je prostore ogledal in pristojnim zaželel veliko uspehov pri nadaljnjem delu.

Otvoritev ambulante ZD Koper v KS Pobegi - Èežarji

S selitvijo ambulant v zaledje Mestna občina Koper v sodelovanju z Zdravstvenim domom Koper uresničuje potrebe po izboljšanem fizičnem dostopu oskrbe s primarnim zdravstvenim varstvom. Že v preteklosti je koprska občina sodelovala pri urejanju prostorov splošne ambulante v krajevni skupnosti Pobegi-Čežarji. Zagotovila je sredstva za nakup dvigala in na ta način uredila dostop za invalide, prav tako je namenila sredstva za ureditev prostorov ambulante.

Pobegi, 09.09.2016 Otvoritev ambulante Zdravstvenega doma Koper v KS Pobegi - Èežarji,

Mestni občini Koper je v velikem interesu, da v občino pride čim več programov s področja primarnega zdravstvenega varstva. V letošnjem letu je tako dosegla dodatno širitev splošnih ambulant v višini 1,4 tima, obeta pa se tudi širitev programa zobozdravstva odraslih za en tim, kar je zagotovo korak naprej v reševanju problematike tega področja, hkrati pa pomeni tudi razbremenitev obstoječe mreže in boljšo dostopnost teh storitev za občane.

Otvoritev ambulante ZD Koper v KS Pobegi - Èežarji

»Prepričan sem, da je današnja pridobitev ambulante v Krajevni skupnosti Pobegi‑Čežarji za občanke in občane življenjskega pomena, saj je zdravstvo na primarni ravni najpomembnejši steber v zdravstvenem sistemu. Vanj se vključujejo prav vsi, ki potrebujejo različne zdravstvene storitve. Da so te kar na najvišjem strokovnem nivoju, je potrebno zagotoviti tudi ustrezno opremljene in seveda dostopne prostore. Te smo danes predali svojemu namenu,« je v pozdravnem nagovoru poudaril Timotej Pirjevec, predstojnik urada za družbene dejavnosti na Mestni občini Koper.

Matevž Ravnikar, direktor Zdravstvenega doma Koper, je poudaril pomen širitve ambulant v koprsko zaledje. Zahvalil se je vsem tistim, ki so kakorkoli pomagali do nove pridobitve v Krajevni skupnosti Pobegi-Čežarji. Izpostavil je tudi pomen prostorskih selitev ostalih ambulant na območju koprske občine.

Pobegi, 09.09.2016 Otvoritev ambulante Zdravstvenega doma Koper v KS Pobegi - Èežarji,

»To ni velika pridobitev le za našo krajevno skupnost, ampak tudi za krajane krajevnih skupnosti Sv. Anton in Bertoki, saj bo nova ambulanta zagotovo najbližje tudi njim,« je povedal Ivan Marjon, predsednik sveta Krajevne skupnosti Pobegi-Čežarji, in pohvalil skrb Mestne občine Koper, da ljudem na podeželju približuje oskrbo s primarnim zdravstvenim varstvom, s tovrstnimi dejanji pa se zagotovo tudi podeželje približuje mestnemu jedru. *

Foto: Zdravko Primožič/FPA