DomovNaši krajiPred nami je pester vikend

Pred nami je pester vikend

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh dneh nas v Kopru in njegovem zaledju čaka pestro dogajanje na področju prireditev.

Jutri bodo v Šmarjah proslavili 50. obletnico Turističnega društva Šmarje. V sklopu prireditve Od enbot, gremo napred, ki se bo pričela ob 18.30, bodo poskrbeli za kulturni in kulinarični program, gostje večera bodo Rudi Bučar & Istrabend, poleg njih bodo nastopili še Žavbi band in Šavrinski godci, občinstvo pa bodo zabavali še s skečem v narečju, plesno točko twirling in plesom v nošah.

KOPER-NA-DLANI-Foto_Turistično-združenje-Koper-700x325

Nadvse zanimivo bo tudi na Pomjanu, kjer prav tako jutri, v soboto, 10. septembra, prirejajo praznik tradicije, kulinarike in ekologije Oživeli Pomjan. Od 12. do 17. ure bodo kantine odprle svoja vrata. V njih bodo pripravili degustacije in prikaz žganjekuhe, poleg tega pa bo možen tudi ogled domačih živali in starodobne mehanizacije. Pripravili bodo tudi tržnico domačih ekoloških pridelkov in izdelkov domače obrti ter delavnice za otroke, popoldne bodo na sporedu branje istrske poezije z Darjom Gregoričem, lutkovna predstava, skeči in pevski nastopi. Pester program se bo sklenil z večernim nastopom skupine Vruja in Vlada Kreslina.

Koprska Taverna pa bo jutri gostila Festival slovenskih lokalnih akcijskih skupin – LAS. Tako se bodo med 9. in 12. uro na stojnicah predstavili različni razstavljavci iz vse Slovenije in tujine. Za kulturni program bodo poskrbeli podeželski kraji iz Slovenije in tujine, predstavljeni pa bodo tudi biseri naravne in kulturne dediščine podeželja.

Prav tako bo jutri pestro tudi na koprski Bonifiki, kjer se bo odvil  6. turnir v igri Pandolo “Koza Nostra”, medtem ko se bo na kopališču Žusterna istočasno odvil 32. mini plavalni maraton »Koper 2016«.