DomovArhivV Kopru bo znova dišalo po sladkem

V Kopru bo znova dišalo po sladkem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper bo v soboto in nedeljo, 17. in 18. septembra, gostil že osmo Sladko Istro – največji  mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov v državi.

sladka_istra_3

Obiskovalci najslajše prireditve v Sloveniji se boste tako lahko znova sprehodili po koprski obmorski promenadi in v zameno za degustacijske kupone na več kot sto stojnicah okušali sladke izdelke bodisi iz slovenske Istre bodisi z drugih koncev države in tudi iz tujine.

Kuharske delavnice in zabava

Bogat spremljevalni program prireditve bo postregel s številnimi  kuharskimi delavnicami in vodenimi degustacijami. Poskrbljeno bo tudi za pester kulturni program ter številne druge aktivnosti. Med slednjimi velja omeniti dobrodelno peko palačink, v kateri se bodo pomerili nekateri prepoznavni obrazi slovenske medijske scene. Okusne recepte bo z vami delil zmagovalec oddaje MasterChef, Darko Klemen, medtem ko se boste lahko veliko zanimivega naučili tudi na delavnicah mojstra slaščic Gorazda Potočnika, Karima Merdjadija, Tomaža Bevčiča iz restavracije Rizibizi, sicer večkratnega nagrajenca natečajev Sladke Istre, Dragice Lukin, prepoznane hrvaške slaščičarke, Naserja Gashija, večletnega člana ocenjevalne komisije natečajev Sladke Istre in drugih slaščičarskih ustvarjalcev.

Turistična organizacija Koper tudi letos ni pozabila na najmlajše obiskovalce Sladke Istre. Čaka jih namreč razgiban program z otroškimi delavnicami in predstavami. Tudi na male štirinožne prijatelje letos niso pozabili, saj jim bo namenjena prav posebna stojnica s sladkimi priboljški.

sladka_istra_1

Posebnost letošnje Sladke Istre bo premierno okušanje slaščice Carpaccio500, ki so jo pripravili  v Kavarni Triglav ob praznovanju obletnice izdelave znamenite oltarne pale Vittoreja Carpaccia, ki  še danes ponosno krasi koprsko katedralo.

V sklopu prireditve bodo razglasili in nagradili tudi zmagovalce sladkih natečajev za Muškat Sladke Istre, Najizvirnejšo sladico Istre in Naj torto Sladke Istre 2016. Del prireditve bo tudi letos že tradicionalni Ex tempore Sladka Istra.

Za kurjenje kalorij bo poskrbela pestra izbira športnih aktivnosti. Izpostaviti velja sobotni Dnevnikov humanitarni tek Iskrica Nedeljskega in Nikino nordijsko hojo.