DomovKulturaKulturno društvo Peter Martinc že 20 let neguje frankofilijo

Kulturno društvo Peter Martinc že 20 let neguje frankofilijo

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Kulturno društvo Peter Martinc je včeraj, 17. aprila, ob 20. obletnici delovanja društva v Pretorski palači pripravilo predstavitev knjige dr. Salvatorja Žitka z naslovom Paul Valéry, njegov koprsko-tržaški rod in odnos do evropskega duha v času med svetovnima vojnama.

Ob tej priložnosti je podžupanja Mestne občine Koper Jasna Softić predsednici društva Nevi Zajc predala priznanje ob 20. obletnici delovanja društva. »Svoje poslanstvo opravljate že 20 let, ga nadgrajujete s številnimi kulturnimi prireditvami, literarnimi in filmskimi večeri, razstavami in tečaji za odrasle ter otroke, s katerimi francoski jezik in kulturo približujete ljudem,« je povedala podžupanja. »Naši kraji so dovolj odprti v svet, naši zanamci pa dovolj pogumni za korake v prihodnost, ki so se nam včasih zdeli nepojmljivi. In verjamem, da jim tudi vi z znanjem in spoznavanjem francoščine kot tujega jezika dajete dodatni zagon in, seveda, znanje, ki jim bo lahko odprlo marsikatera vrata.«

O knjigi je spregovoril dr. Gorazd Bajc, z avtorjem pa je nekaj misli o nastajanju tega dela izmenjala dr. Lucija Čok. Večer sta z glasbo Gabriela Fauréja in Jacquesa Iberta obogatila flavtistka Alenka Zupan in kitarist Svetlin Markov, Valéryjeve pesmi pa sta brala Ana Novak in Lan Rahne.