DomovNaši krajiLekarna Semedela znova po običajnem urniku

Lekarna Semedela znova po običajnem urniku

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko so Obalne lekarne Koper zaradi okužb med zaposlenimi pred dnevi začasno prilagodile poslovanje enote v Semedeli in Piranu, so danes javnost obvestile, da lekarna v Semedeli znova obratuje v polnem obsegu.

Enota v Semedeli je ob delavnikih odprta med 7.30 in 19. uro, ob sobotah pa med 7.30 in 13. uro, medtem ko bo enota Piran s prilagojenim urnikom ob delavnikih poslovala med 8. in 15. uro, ob sobotah pa med 8. in 13. uro.

Sicer vse preostale enote Obalnih lekarn Koper poslujejo po običajnem urniku, vključno z dežurno lekarno na Titovem trgu v Kopru, ki obratuje 24 ur na dan. Na ta način občankam in občanom ter drugim uporabnikom tudi v času omejitev omogočajo nemoten dostop do zdravil.

Dežurna lekarniška dejavnost se ob delavnikih izvaja med 19. uro in 7.30 zjutraj, ob sobotah od 13. ure dalje ter ob nedeljah in praznikih. Namenjena je preskrbi prebivalcev z zdravili, ki so potrebna za zdravljenje ali lajšanje nujnih medicinskih stanj. Med ta stanja medicinska stroka prišteva povišano telesno temperaturo nad 38 stopinj Celzija, sistemske alergijske reakcije in hude bolečine, ki trajajo manj kot 24 ur. V skladu z zakonodajo se v dežurni lekarni izdajajo zdravila na recepte, ki so predpisani istega dne, ali na recepte, ki so označeni kot nujni.