DomovNaši krajiMagični december v Kopru z več kot 100 dogodki in prireditvami

Magični december v Kopru z več kot 100 dogodki in prireditvami

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta petek, 1. decembra, se v Mestni občini Koper začenja Magični december, ki bo vse do 7. januarja v mestu in na podeželju postregel z več kot 100 različnimi dogodki in prireditvami.  

Poleg več kot 300 kvadratnih metrov velikega drsališča in hišk s praznično gostinsko ponudbo ter vsakodnevnega spremljevalnega programa na Titovem trgu, se bo v sklopu Magičnega decembra na različnih prizoriščih Mestne občine Koper skupno odvilo več kot 100 različnih dogodkov; od koncertov, plesnih in pevskih nastopov, predstav za otroke, kreativnih delavnic in drugega zanimivega dogajanja, ki bo – z izjemo nekaterih koncertov – za obiskovalce večinoma brezplačno.

Foto: Vojko Rotar

Vstop v Magični december bodo s posebno prireditvijo in odprtjem drsališča, ki ga bo popestril nastop drsalcev Drsalnega kluba Kranj in pevke Branke Božič, obeležili ta petek, ob 17. uri. Ob 19. uri boste lahko prisluhnili akustičnemu koncertu pevke Lee Sirk na Titovem trgu, ob 20. uri pa koncertu En Big band-a v protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, medtem ko bo ob 22. uri ekipa Radia Capris, ki je medijski pokrovitelj Magičnega decembra, poskrbela za pravo zabavo oziroma Disco na ledu, ki bo na sporedu še v petek, 8., 15. in 29. decembra.

Razgibano dogajanje na Titovem trgu se bo nadaljevalo v soboto z dopoldanskimi kreativnimi delavnicami in gledališko predstavo za otroke ter popoldanskim plesnim nastopom Dance Centra Fiona. V nedeljo dopoldne bo v Loparju prireditev Magični mesec december – mesec želja, Titov trg pa bo ob 19. uri gostil Koncert ob svetovnem dnevu zborovskega petja. Drsališče in spremljajoča gostinska ponudba bo v soboto obratovalo od 10. do 22. ure, v nedeljo pa od 10. do 20. ure. Podroben urnik in program Magičnega decembra je dostopen TUKAJ in na zloženkah – koledarju prireditev, ki je na voljo v koprskem TIC-u oziroma katerega so v teh dneh prejela vsa gospodinjstva v občini.

Foto: Vojko Rotar

Sicer pa velja med večjimi dogodki Magičnega decembra omeniti Miklavžev sejem med 6. in 10. decembrom ter 6. decembra Miklavževanje z otroki, ki ga bo tudi letos popestril koncert pevskih zborov koprskih osnovnih šol, Magični pohod z lučkami 10. decembra, koncert Siddharte 16. decembra, Caprisov božični koncert z Gibonnijem 22. decembra, Prihod Božička in predbožični koncert Alye 23. decembra, Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper in Pihalnega orkestra Marezige 26. decembra, Zimsko oživelo ulico 27. decembra, Prednovoletni mega žur z Mambo Kingsi 29. decembra, Silvestrovanje za otroke s prihodom dedka Mraza in glasbenim nastopom BQL 30. decembra in 31. decembra tradicionalno prireditev S Koprom v novo leto 2018, na kateri se boste zabavali s skupino Gedore in Žavbi bandom.