DomovNaši krajiDan odprtih vrat Istrske območne Karitas: Kjer je naše srce, tam se počutimo doma!

Dan odprtih vrat Istrske območne Karitas: Kjer je naše srce, tam se počutimo doma!

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Sodelavci Istrske območne Karitas, center Karitas, so danes pripravili dan odprtih vrat, ki poteka v okviru tedna Karitas, in sicer pod geslom »Kje sem doma?«.

“Geslo Tedna Karitas spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom,” so zapisali na Karitasu Slovenije.

Foto: ekoper.si

Današnji dan odprtih vrat je namenjen vsem, ki želijo pomagati, pomoči potrebnim in tudi tistim, ki jih zgolj zanima poslanstvo in način delovanja koprske podružnice. Karitas namreč že več let pomaga družinam in posameznikom v materialni ali duhovni stiski.

Pomagajo jim s svetovanjem, pogovorom in materialno pomočjo (obleke, hrana, pohištvo), v izjemnih primerih pa tudi finančno. Prav vsakdo se lahko pridruži in pomaga tako, da daruje dobro ohranjena oblačila, obutev, igrače in hrano z daljšim rokom trajanja.

V okviru Tedna Karitas je danes tako svoja vrata za javnost odprla tudi Škofijska Karitas Koper, kamor še do 14 ure lahko prinesete veliko različnih stvari, ki jih ne potrebujete več, nekomu drugemu pa bodo morda polepšale zimske dni. Pomagajte in rišite nasmehe na obraze tudi vi.