DomovNaši krajiMagično, pravljično, kulturno in sladko decembrsko dogajanje v slovenski Istri

Magično, pravljično, kulturno in sladko decembrsko dogajanje v slovenski Istri

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Vse štiri občine v slovenski Istri bodo v decembru pripravile bogato praznično dogajanje.

V vseh štirih istrskih občinah se bo praznično decembrsko dogajanje pričelo ta konec tedna. Koper bo v petek, 1. decembra, z odprtjem drsališča na Titovem trgu in bogatim spremljevalnim programom zakorakal v Magični december, prav tako bodo v petek v Izoli in Portorožu, kjer bo najmlajše razveselil obisk Miklavža, prižgali praznično osvetlitev mesta, medtem ko bodo praznične lučke na osrednji ankaranski jelki zagorele v soboto, 2. decembra. December v Ankaranu znova prinaša tudi brezplačno drsanje, aktivnosti za otroke in koncertne večere. 5. decembra v Ankaranu pripravljajo Miklavževanje, bogat kulturni program v šotoru v Ankaranu pa napovedujejo vse do 2. januarja 2018, ko bodo najpogumnejši skočili s pomola v Valdoltri.

December v Ankaranu. Foto: Irena Udovič

Dogajanje v Izoli bo med 30. novembrom in 14. decembrom zaznamoval 8. Primorski pravljični festival, v Mestni občini Koper pa se bodo v sklopu Magičnega decembra v mestu in na podeželju odvili številni pevski in plesni nastopi, koncerti, predstave in drugo praznično dogajanje. Najmlajše bo razveselil obisk dobrih mož – Miklavža 6. decembra, Božička, ki bo Koper obiskal 23. decembra s predbožičnim koncertom Alye in dedka Mraza 30. decembra, ko bodo pripravili tudi Silvestrovanje za otroke, ki ga bo popestril nastop skupine BQL. Med 6. in 10. decembrom pa bo dogajanje v mestu še dodatno popestril Miklavžev sejem, ki ga bodo postavili na trgu ob Kavarni Triglav in Čajnici Vanilla ob koprski promenadi.

Božično-novoletna tržnica Vse sladkosti življenja z bogatim glasbenim in otroškim programom bo med 1. decembrom in 2. januarjem znova zaživela tudi v parku hotela Kempinski Palace Portorož. Po prižigu novoletnih lučk in obisku Miklavža 1. decembra, se bo dogajanje na tržnici nadaljevalo v soboto, 2. decembra, z otroško predstavo Zimski lunapark in koncertom Žige Rustje s skupino. Tržnica bo postala osrednji prostor za druženje s prijatelji vsak vikend, vključno s petki, od 22. decembra do 2. januarja pa bo odprta vsak dan. Vsi dogodki v parku bodo brezplačni.

Festival penin v Portorožu. Foto: Turistično združenje Portorož

Med večjimi decembrskimi dogodki v slovenski Istri velja omeniti še koncert Rudija Bučarja z Istrabendom v kulturnem domu v Izoli 7. decembra, koncert Siddharte 16. decembra v dvorani OŠ Koper, Caprisov božični koncert 22. decembra v Areni Bonifika, na katerem bo nastopil hrvaški pevec Gibonni in 26. decembra Festival penin z nastopom Alenke Godec s skupino v parku hotela Kempinski Palace Portorož.

V novo letu ob morju

V Izoli se bo dogajanje v zadnjem tednu pred novim letom odvijalo v pravljičnem parku Pietro Coppo, kjer se bo zvrstilo več glasbenih in gledaliških dogodkov, v najdaljšo noč leta pa vas bodo odpeljali Primorski fantje. V Ankaranu bodo silvestrovali s skupino Kranjci, v koprski Taverni pa z Žavbi bandom in skupino Gedore, medtem ko bodo novo leto na Tartinijevem trgu v Piranu pričakali s skupino Big Foot Mama in Isaacom Palmo. Na prvi dan novega leta bo na portoroški plaži že tradicionalni Novoletni skok v morje in veličasten ognjemet ter koncert Isaaca Palme.