DomovNaši krajiUreja se tudi parkirišče na Kozlovičevi ulici 

Ureja se tudi parkirišče na Kozlovičevi ulici 

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so se začela tudi dela na parkirišču na Kozlovičevi ulici, kjer bo občina na željo krajanov odstranila nekaj dreves in na ta račun pridobila dodatna parkirna mesta, uredila pa bo tudi stopnišče in tako olajšala dostop s spodnjega parkirišča do tamkajšnjih blokov. 

Drevesa, zasajena med posameznimi parkirnimi mesti na dveh parkirnih ploščadih pod bloki na Kozlovičevi ulici na Markovcu, so bila za uporabnike parkirišča moteča – prepričani so bili namreč, da bi lahko z njihovo odstranitvijo pridobili dodaten prostor za parkiranje svojih avtomobilov. S svojimi željami in pobudo za ureditev dodatnih parkirnih mest se je tako krajevna skupnost ob podpori krajanov obrnila na Mestno občino Koper, ki jim je prisluhnila in v tem tednu začela s pripravljalnimi deli.

Naložba, ki znaša nekaj manj kot 10 tisoč evrov, predvideva odstranitev motečih dreves in preureditev parkirišča, s čimer bodo krajani pridobili še dodatna parkirna mesta. Občina bo poleg tega postavila tudi tlakovce in uredila stopnišče, ki povezuje dve parkirni ploščadi, s čimer bo bistveno olajšan dostop do stanovanjskih blokov. Poskrbela bo tudi za ozelenitev, in sicer ob robu parkirišča, kjer bo zasajenih dvanajst dreves vrste Navadni koprivovec. Dela bodo sklenjena predvidoma prihodnji teden.