DomovNaši krajiManj kot dva meseca do Istrskega kolesarskega maratona

Manj kot dva meseca do Istrskega kolesarskega maratona

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred dnevi so se odprle prijave na Istrski kolesarski maraton, ki se bo odvijal 14. in 15. oktobra z osrednjim prizoriščem v Portorožu. Rekreativna kolesarska preizkušnja za kolesarske sladokusce ponuja tri različne trase v dolžini od 10 do 73 kilometrov, ki bodo povezale celotno slovensko Istro.

Prijaviti se je mogoče na uradni spletni strani maratona.

Istrski kolesarski maraton je največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri. Navdušuje z edinstvenim okoljem, razgibanimi trasami za vse okuse in stopnje pripravljenosti, lepimi panoramami in pestrim spremljevalnim programom, so napisali organizatorji.

Že v soboto, 14. oktobra, bo na prizorišču pri Zdravstvenem domu Lucija potekal otroški kolesarski festival s kolesarskim poligonom, brezplačnimi testnimi vožnjami električnih koles, družinskim kolesarskim izletom in mini maratonom.

V nedeljo, 15. oktobra, bo sledil vrhunec kolesarskega maratona s startom vseh treh tras (10, 41 in 73 kilometrov). Spremljevalni program bo vključeval istrsko tržnico s predstavitvijo lokalnih ponudnikov kulinarike in obrti, turističnih in kolesarskih ponudnikov. Prav tako se obeta odrska animacija s pestrim glasbenim programom pred zaključkom s podelitvijo nagrad in tradicionalno razglasitvijo zmagovalcev vzpona na Boršt.

Foto: Istrski kolesarski maraton