DomovNaši krajiMEDIJSKI ATENTAT: Vsak dan ena negativna novica za uredniško zadoščenje

MEDIJSKI ATENTAT: Vsak dan ena negativna novica za uredniško zadoščenje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprskega župana Borisa Popoviča že od samega začetka nastopa mandata, to je zadnjih 15 let, spremljajo monitrani sodni procesi. Kazenske ovadbe so budno spremljali tudi mediji – seveda, le kako bi zamudili sleherno priložnost, da župana očrnijo pred javnostjo in ga prikažejo kot kriminalca.

Za lažjo predstavo o izjemni pojavnosti zgodb iz sodnih dvoran Borisa Popoviča, vam predstavljamo statistiko za zadnjih 10 let. V tem času so mediji sproducirali kar 3555 objav. Osnoven matematičen izračun nam kaj hitro pove, da to pomeni približno 350 objav na leto, kar znese približno 30 objav na mesec oziroma eno objavo na dan. Ob tem ne gre izpustiti dejstva, da so prav vse objave negativno nastrojene do koprskega župana in ustvarjene z namenom, da ga očrnijo pred javnostjo in prikažejo kot kriminalca.

V vseh teh objavah pa mediji nikoli niti z besedo niso omenili, da se je od silnih 47 zadev zgolj v 17 sojenje dejansko začelo. Večinoma je šlo za primere razžalitev, 4 postopki pa so taki, v katerih mu dejansko očitajo »zlorabo položaja«. Štiri je bistveno manj od 47, kajne?

Prav tako tej isti mediji niso nikoli dnevno poročali o razvoju, napredku, (pre)številnih projektih ali pozitivnih zgodbah koprske občine, ki je v zadnjih 15 letih doživela pravo renesanso. Si predstavljate, da bi lahko vsak dan v medijih brali ali o tem poslušali na radiu in televiziji, kako je Koper eno najrazvitejših mest v državi?