DomovNaši krajiMestna občina je sprejela Zeleno politiko slovenskega turizma

Mestna občina je sprejela Zeleno politiko slovenskega turizma

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper, ki je v začetku letošnjega leta vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma, je ob včerajšnjem Svetovnem dnevu okolja podpisala listino – Zeleno politiko slovenskega turizma in pripravila zanimiv posvet na temo trajnostnega razvoja in okoljske ozaveščenosti.

Zatem, ko je v Pretorski palači podžupan Mestne občine Koper Alberto Scheriani podpisal listino Zelene politike, s katero se je občina zavezala k trajnostnemu delovanju in nenehnemu prizadevanju za izboljšave, so v sklopu posveta predstavili še, kako se je Mestna občina Koper lotila priprave Celostne prometne strategije, predstavili so nacionalni  in certifikacijski program Zelena shema slovenskega turizma, Slovenia Green in okoljske znake.

Predstavniki Mestne občine Koper, Rižanskega vodovoda Koper in Marjetice Koper pa so pojasnili, kako prebivalce in obiskovalce naše občine spodbujajo k okoljsko odgovornemu ravnanju. Na posvetu so tudi petim srečnim nagrajencem, ki so sodelovali na javnih razpravah priprave Celostne prometne strategije, podelili t.i. zelena kolesa.

Nagrajenci, ki so sodelovali na javnih razpravah priprave Celostne prometne strategije, so prejeli t. i. zelena kolesa. Foto: FPA

Mestna občina Koper se poteguje za pridobitev znaka Slovenia Green Destination

Kot je znano, se Mestna občina Koper prek Zelene sheme slovenskega turizma poteguje za pridobitev znaka  Slovenia Green Destination, ki prinaša prednosti predvsem na področju dviga prepoznavnosti in promocije prek nacionalnih in mednarodnih kanalov.

Kot je včeraj dejal podžupan Alberto Scheriani, se je občina z odločitvijo, da vstopi v Zeleno shemo slovenskega turizma, še dodatno zavezala, »da bo spodbujala trajnostno delovanje, združevala trajnostna prizadevanja ter promovirala lokalni značaj in zelene zgodbe«.

V občini si prizadevajo tudi, da bi spodbudili ponudnike turističnih namestitev, da bi se potegovali za pridobitev katerega od okoljskih znakov. Foto: FPA

Poleg tega pa si v občini prizadevajo tudi, da bi spodbudili ponudnike turističnih namestitev v občini, da bi se potegovali za pridobitev katerega od okoljskih znakov, ki so eden od ključnih pogojev za pridobitev znaka Slovenia Green Accomodation.

Na včerajšnjem posvetu so gostili tudi Nino Abramič in Mirana Prodnika iz butičnega ekološkega hotela St.Daniel na Krasu, ki sta predstavila svojo izkušnjo pri pridobivanju znaka Slovenia Green Accommodation. Foto: FPA

Tudi zato so na včerajšnjem posvetu gostili Nino Abramič in Mirana Prodnika iz butičnega ekološkega hotela St.Daniel na Krasu, ki sta predstavila svojo izkušnjo pri pridobivanju znaka Slovenia Green Accommodation. Sicer pa so na včerajšnjem posvetu postregli tudi s pomembno informacijo za ponudnike turističnih nastanitev, in sicer, da je sofinanciranje pridobivanja eko znakov za nastanitve, ki jih priznava Zelena Shema slovenskega turizma, možno prek razpisa za spodbujanje uvajanja okoljskih znakov za turistične nastanitve, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo.